Max Houkes pakt tweede profzege na opgave geblesseerde Deckers

Max Houkes pakt in Haren tweede profzege na opgave geblesseerde Deckers
Max Houkes pakt in Haren tweede profzege na opgave geblesseerde Deckers © RTV Drenthe/Karin Mulder
TENNIS - Max Houkes uit Sleen heeft vanmiddag het met 15.000 dollar gedoteerde future-toernooi van Haren gewonnen. In de tweede set werd de partij afgebroken vanwege een armblessure bij Alec Deckers, de zoon van voormalig proftennisser Richard Krajicek en Daphne Deckers. Houkes won de eerste set met 7-5.
Voor Houkes is het zijn tweede profzege in z'n carrière. Vorige week zondag won hij al het toernooi van Oldenzaal met een prijzenpot van 25.000 euro. De linkshandige Drent is sowieso bezig met een goede serie. Hij haalde in de afgelopen zes weken vier keer de finale.

Wedstrijdverloop

In de eerste set brak Houkes zijn tegenstander al op zijn tweede servicebeurt en hield die voorsprong lang vast. Maar Deckers deed later hetzelfde en trok de stand op 5-5 weer gelijk. Dat was voor Houkes weer een reden om extra gas te geven. Hij brak Deckers opnieuw en kon vervolgens op zijn eigen servicebeurt de eerste set met 7-5 naar zich toetrekken.

Blessure

De start van de tweede set was voor Deckers. Hij brak Houkes en liep uit naar 3-0. Maar dat was het moment dat de als achtste geplaatste Deckers de strijd moest staken vanwege een armblessure.
De halve finale die Deckers gisteren speelde duurde meer dan drieënhalf uur. Alle drie de sets eindigden toen in een tiebreak.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.