DOS'46 verliest noordelijke derby in laatste minuten

Korfbal
DOS'46 © Pixabay
KORFBAL - DOS'46 heeft de tweede wedstrijd in de Ereklasse verloren. In de laatste minuten verspeelden de Nijveners een voorsprong tegen LDODK uit Gorredijk. De thuisploeg won met 14-13.
Beide ploegen wonnen hun eerste competitieduel en vandaag deden ze weinig aan elkaar onder. Aan het begin van de wedstrijd pakte DOS'46 de leiding, maar ze wisten dit nooit uit te breiden tot meer dan twee punten. Bij rust stond de ploeg van coach Henk Jan Mulder met 10-8 voor.

Ontknoping in de laatste minuten

Al snel na rust wisten de Friezen het gat naar DOS'46 te dichten en kwamen ze zelfs op een 11-10 voorsprong. In een enerverende slotfase was het stuivertje wisselen om de voorsprong. Met nog drie minuten op de klok leken Nijeveners met een 13-12 voorsprong aan het langste eind te trekken. LDODK scoorden echter in de slotfase nog twee keer en DOS'46 kon hier niets tegenover zetten. De thuisploeg won daardoor de wedstrijd met 14-13.
Door de nederlaag zakt DOS'46 naar de derde plek in poule A van de Ereklasse. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen de nummer vier DSC uit Eindhoven op het programma.