FC Emmen wint oefenduel van FC Twente

Dirksen
Dirksen juicht na zijn treffer tegen FC Twente © RTV Drenthe
VOETBAL - FC Emmen heeft vanmiddag in Hengelo een besloten oefenduel tegen FC Twente met 1-0 gewonnen. De enige treffer op het trainingscomplex van de nummer vijf van de eredivisie werd gescoord door Julius Dirksen. De centrumverdediger schoot een vrije bal van Mark Diemers knap binnen.
Emmen speelde tegen Twente zonder Jeroen Veldmate, Richairo Zivkovic, Lucas Bernadou, Miguel Araujo en Eric Oelschlägel. Veldmate en Zivkovic kregen rust, Bernadou wacht op een masker vanwege zijn gebroken neus en Araujo speelt twee interlands met Peru. Verder gunde Dick Lukkien doelman Mickey van der Hart speelminuten, waardoor Oelschlägel op de bank zat.
Daarnaast startten Mohamed Bouchouari, Michaël Heylen, Julius Dirksen, Lorenzo Burnet, Keziah Veendorp, Jari Vlak, Mark Diemers, Rui Mendes, Ole Romeny en Jasin-Amin Assehnoun. Bouchouari startte als rechtsback en Veendorp stond op het middenveld, als controleur.
Ron Jans gaf het overgrote deel van zijn basiselftal rust en begon met El Maach, Pleguezuelo, Rots, Salah-Eddine, Vlap, Everink, Cleonise, Ugalde, Starin, Van Leeuwen en Bruns.
Van der Hart
Mickey van der Hart coacht zijn medespelers. De doelman kreeg tegen FC Twente een basisplaats van Lukkien © RTV Drenthe

Prima eerste helft

Het begin was voor FC Twente, dat via Vlap ook de eerste doelpoging had. De vrije bal van de middenvelder werd overgetikt door Van der Hart. Na zo'n kwartier trok FC Emmen het initiatief naar zich toe en kreeg het legio kansen op de scoren te openen. Romeny, Assehnoun, Vlak en twee keer Mendes lieten de kansen echter onbenut. Kort voor rust onderscheidde de flink coachende Van der Hart zich door zich voor een snoeihard schot van dichtbij van Cleonise te gooien.

Dirksen en Van der Hart in de hoofdrol

Een kwartier na rust opende Julius Dirksen de score. De centrumverdediger schoot de bal fraai achter El Maach na een vrije bal van Mark Diemers.
Tien minuten later had invaller Fernando Pacheco (die na rust Mendes verving) de 0-2 op zijn schoen, maar de inzet van de Peruaan was meer hard dan zuiver en dus kon El Maach keren. Het niveau werd er, naarmate de tweede helft vorderde, niet beter op wat mede het gevolg was van het vele wisselen aan beide kanten. Kansen waren schaars in de laatste 25 minuten, al moest Van der Hart nog wel één keer flink aan de bak na een volley van Sybrandi.
Mickey van der Hart: 'Goed gevoel overgehouden aan vandaag'