Dick Lukkien: 'Al is het een oefenpot, ik heb wel strijdbaarheid gezien'

Dick Lukkien
Dick Lukkien: 'Al is het een oefenpot, ik heb wel strijdbaarheid gezien' © RTV Drenthe
De 0-1 oefenzege van FC Emmen in Hengelo tegen FC Twente gistermiddag werd schouderophalend 'beoordeeld' op sociale media. De meeste supporters deelden op Twitter of op Facebook vooral mee dat FC Twente met een B-elftal speelde. Ja, Ron Jans stuurde gisteren - behalve Michel Vlap - de reserves het veld in en dat terwijl Dick Lukkien met zes van zijn basisspelers begon.
"En dus vind ik ook dat je hier moet winnen", zei Lukkien. "En dat lukte, al had de score vooral op basis van de kansen in de eerste helft veel hoger moeten uitvallen."
Vier dagen na de pijnlijke nederlaag hoopte de oefenmeester van de Drentse club op energie en strijdbaarheid. "Dat valt niet mee, na de nederlaag van zondag tegen Go Ahead Eagles en in een oefenduel zonder publiek. Maar ik heb het wel teruggezien vandaag. Dat verdient een compliment."

'Ik vind niet dat Eric Oelschlägel het slecht heeft gedaan'

Dick Lukkien gaf Mickey van der Hart negentig minuten speeltijd en de doelman deed het naar behoren. Of zijn optreden volgende week zondag, tegen sc Heerenveen, al een vervolg krijgt lijkt onwaarschijnlijk. "Ik ben niet ontevreden over Eric Oelschlägel. Hij heeft geen fouten gemaakt en als je kijkt naar het duel van afgelopen zondag vind ik dat we hem veel te veel in de problemen brengen door steeds maar terug te spelen. Aan de andere kant pakt hij kort na rust wel een van richting veranderd schot en redt hij ons in de eerste helft, bij 0-0, in een één-tegen-één met Lidberg."

Veendorp en Bouchouari

Lucas Bernadou was net als Jeroen Veldmate toeschouwer in Hengelo. De Franse middenvelder brak afgelopen zondag in Deventer zijn neus. "Ik verwacht dat hij er volgende week weer bij zal zijn", aldus Lukkien. "Maar dan moet het masker waarmee hij gaat spelen wel klaar zijn."
Lukkien heeft weinig alternatieven op de plek van Bernadou. Tegen FC Twente 'experimenteerde' hij op die plek met Keziah Veendorp. "Dat ging goed, maar Keziah kan ook gewoon heel goed voetballen. Maar ook Mohamed Bouchouari speelde als rechtsback bevredigend vandaag."
Dick Lukkien: 'Al is het een oefenpot, ik heb wel strijdbaarheid gezien'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl