Maike van der Duin maakt overstap naar Duitse wielerploeg

Maike van der Duin
Maike van der Duin, nu nog in het shirt van Le Col-Wahoo © Presse Sports / Papon Bernard
WIELRENNEN - Maike van der Duin rijdt vanaf 2023 in dienst van het Duitse Canyon-Sram. Dat heeft haar nieuwe ploeg op haar website bekendgemaakt. De Assense stapt over van het Britse Le Col-Wahoo.
"Dit is een droom die uitkomt", reageert ze. "Ik hoop dat ik me hier verder kan ontwikkelen en kan leren van mijn ploeggenoten."
Van der Duin droeg deze zomer enkele dagen de witte jongerentrui in de Tour de France Femmes. Daarnaast eindigde ze in drie etappes bij de eerste tien. In de tweede rit verdiende ze het rode nummer van de strijdlust.

Ook succesvol op baan

Naast wegrenster is Van der Duin ook succesvol op de baan. Ze won vorig jaar vier medailles op het EK baanwielrennen voor beloften en greep zilver op het WK voor elites op het onderdeel scratch.
Bij Canyon-Sram blijft ze weg- en baanwedstrijden combineren. "Dat maakt me op heel veel vlakken sterker, bijvoorbeeld fysiek en op tactisch gebied", aldus Van der Duin.
Op haar zevende reed ze al haar eerste wielerwedstrijd. Daarnaast zat ze ook op judo, tennis, volleybal, dansen en deed ze ook alle disciplines op de fiets buiten het wielrennen. Op haar veertiende besloot Van der Duin om écht voor het fietsen te gaan, maar dan wel meteen alle disciplines.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl