Drenthina is Achilles 1894 met man meer de baas

Drenthina-Achilles 1894
Achilles 1894 doelman Morton Otto onderschept een voorzet van Drenthina © RTV Drenthe/René Posthuma
VOETBAL - Drenthina is de competitie begonnen met een overwinning. In de 2e klasse L was de ploeg van trainer Robert Oosting Achilles 1894 met 3-1 de baas. De gasten speelden ruim een uur met een man minder na een rode kaart voor Niek van der Woude.
Beide ploegen waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Het spel golfde op en neer en beide ploegen kregen kansen op een voorsprong. Doelmannen Yannick Berends (Drenthina) en Morten Otto (Achilles 1894) hielden hun doel echter schoon.

Twee keer geel

Na een klein half uur spelen moesten de gasten uit Assen met een man minder verder. Niek van der Woude maakte een overtreding op het middenveld, waarna scheidsrechter Moed floot. Van der Woude kreeg geel en gaf commentaar op de beslissing van de leidsman, die daar niet van gediend was en direct een tweede gele kaart trok, waarna Van der Woude met rood kon vertrekken.
Maar zoals wel vaker wist de ploeg met een overtal niet te profiteren, sterker nog na 34 minuten spelen kwam Achilles 1894 op voorsprong. Uit een corner kopte Bastiaan Jager de 0-1 binnen. Drenthina paste de opstelling niet aan, bleef met vier verdedigers spelen en werd nauwelijks nog gevaarlijk, terwijl de ploeg van trainer René Wollerich dreigender bleef. De 1-1 vlak voor rust kwam uit de lucht vallen. De maker van de gelijkmaker echter niet. Janiek Arends was de gevaarlijkste man aan de kant van de thuisploeg en schoot, vlak voor rust, onberispelijk de 1-1 binnen. Niet veel later floot Moed voor de rust.

Janiek Arends

Drenthina kwam na rust beter uit de kleedkamer en kwam na dertien minuten in de tweede helft op 2-1 en weer was Arends bij het doelpunt betrokken. De voorzet van Arends werd door doelman Otto matig verwerkt waarna Vince Jager eenvoudig de 2-1 kon maken.
Aan de andere kant hielp Drenthina doelman Berends Achilles bijna aan de gelijkmaker. De keeper ging buiten de zestien onder de bal door, waarna de gasten bijna de gelijkmaker konden maken. De bal werd echter net tot corner verwerkt. Uit de hoekschop was Remy Klaassens dichtbij de 2-2, maar ook zijn poging kon ternauwernood worden verwerkt door de Emmer verdediging.
Met nog een kwartier te spelen werd er op Arends, in de zestien een overtreding gemaakt, waarna Thom Alders de eindstand op 3-1 bepaalde. Achilles trainer René Wollerich was boos op scheidsrechter Moed omdat hij op het middenveld een overtreding op een speler van de Assenaren had gemist en even later voor de strafschop floot. Ook kreeg Wollerich het nog aan de stuk met collega Oosting. De Asser trainer verweet zijn collega dat hij steeds om kaarten vroeg.

Winst LTC

De andere Drentse ploeg in de 2e klasse L won ook. LTC versloeg op eigen veld Veendam 1894 met 2-1.
Samenvatting Drenthina - Achilles 1894 (2L zaterdag)