Alcides heeft weinig in te brengen tegen feestvierend SJC

MSC Alcides
Alcides komt met lege handen terug uit Noordwijk (Archief) © RTV Drenthe / Dean van het Laar
VOETBAL - Alcides heeft op bezoek bij SJC geen resultaat weten te boeken. De ploeg van trainer Wilko Niemer verloor ruim met 3-0 in Noordwijk. De Meppelers blijven daardoor voorlopig op de zesde plaats staan in de 4e Divisie.
De thuisploeg uit Noordwijk viert vandaag zijn 100-jarig bestaan en om die reden speelden SJC en Alcides niet op zondag, maar op zaterdag. Voor SJC werd de wedstrijd een kers op de taart voor het jubileum, maar Alcides zal anders naar deze wedstrijd terugkijken.
Al in de zesde minuut was het raak voor de Noordwijkers. Wesley Haasnoot weet met een afstandsschot de bal achter keeper Xander Jager te krijgen. Alcides heeft in de eerste helft nog de nodige kansen gecreëerd, maar ze weten niet op het scorebord te komen. Vlak na rust verdubbelde de thuisploeg de voorspong, Martijn van Trigt weet nu Jager te omspelen en kan de bal zo in het doel werken. In de 85e minuut bepaalt Wesley Haasnoot met zijn tweede treffer de eindstand op 0-3 in het voordeel van SJC.

Drentse derby

Volgende week speelt Alcides weer gewoon op zondag. Velsen, dat een-na-laatste staat in de 4e Divisie, komt dan op bezoek. Morgen staat de Drentse derby tussen Hoogeveen en VKW op het programma. Een samenvatting van deze wedstrijd is maandagavond te zien in onze club.