Miedema schiet twee keer raak in derby voor 47.000 toeschouwers

Miedema
Miedema krijgt de felicitaties van haar teamgenoten na één van haar treffers vanmiddag © ANP / Liam Asman/ SPP / Sipa USA
Vivianne Miedema heeft met Arsenal een uitstekende generale beleefd in aanloop naar de return tegen Ajax in de laatste voorronde van de Women's Champions League. Voor een recordaantal fans won Arsenal de derby tegen Tottenham Hotspur in het Emirates Stadium met ruime cijfers: 4-0.
Miedema was twee keer trefzeker in de Londense derby, waar een recordaantal van ruim 47.000 toeschouwers op af was gekomen. Het vorige record in de Engelse competitie was eveneens bij een duel tussen Arsenal en Tottenham Hotspur. In 2019 bezochten zo'n 38.000 fans de derby.
In het Emirates Stadion, waar plaats is voor ruim 60.000 toeschouwers, opende de Engelse international Bethany Mead al in de vijfde minuut de score. Op slag van rust verdubbelde Miedema de marge met een beheerst schot langs Tottenham-keeper Rebecca Spencer.
Na rust voerde Arsenal de score serieus op tegen de nummer vijf van vorig seizoen. De Braziliaanse verdediger Rafaelle maakte de 3-0, waarna Miedema voor het slotakkoord zorgde. De topscorer aller tijden van Oranje kopte een scherpe voorzet vanaf de linkerflank binnen.

Tweede keer 4-0

Dankzij de ruime zege is Arsenal na twee wedstrijden nog foutloos in de Women's Super League. De Londenaren, die vorig seizoen kort achter Chelsea tweede werden, wonnen vorige week in de seizoensopener met 4-0 van Brighton & Hove Albion.

Ajax

Komende woensdag spelen Miedema en co. tegen Ajax voor een plek in de Champions League. In Londen werd het vorige week 2-2. Vorig jaar bereikte de Engelse club nog de kwartfinale, waarin Vfl Wolfsburg te sterk bleek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl