Hoogeveen speelt VKW van de HZVV-mat

Jan ten Cate scoort
Jan ten Cate scoort de 7-2. Een bijzondere treffer, want hij scoorde gisteren ook al voor Hoogeveen zaterdag tegen De Weide © RTV Drenthe
Na twee pijnlijke nederlagen op rij herpakte vv Hoogeveen zich vanmiddag in de vijfde wedstrijd van de Vierde Divisie. Op het veld van buurman HZVV (de eigen kunstgrasmat wordt vervangen) werd een andere Drentse club, VKW, verpletterd: 8-2.
Bij rust was het al 4-0 en hadden de bezoekers nog helemaal niets afgedwongen. De thuisclub was feller, speelde een tempootje of twee hoger en VKW kwam maar niet in de duels. De Börkers, die tot vandaag evenveel punten hadden als Hoogeveen, hadden bovendien eenmaal in balbezit geen idee om richting de goal van Stan Meekhof te komen. Het gemis van de geblesseerden Jonas Nijland en Werner Wijnholds bleek te groot.

Fraaie treffers

Hoogeveen had een kwartiertje nodig om de eerste treffer te maken. Uit een corner van Giorgio Beltau kopte Alex Blekkink simpel raak. Dankzij fraaie goals van Justin Benjamins, Emil Bijlsma en een intikker van Jamal Kriekjes, na goed voorbereidend werk van Raphael Ngendakumana, leek de thuisclub na rust op jacht te kunnen naar de dubbele cijfers.

VKW sterk uit kleedkamer maar Hoogeveen stelt snel orde op zaken

De mannen van trainer Nico Haak kwamen echter een stuk minder scherp en geconcentreerd uit de kleedkamer en VKW leefde zowaar op. Uit een goedkope strafschop en nog goedkopere vrije bal zorgden Anjo Willems en Thijs Uineken voor de 4-1 en 4-2, maar kort daarna gooide Roy Hutter de hoop op een stunt voor VKW definitief te grabbel met een onnodige overtreding vlak buiten de eigen zestien op Ngendakumana. De toegekende vrije bal werd heerlijk binnen geschoten door Menno Heerkes. Via aanvoerder Levon van Dijk (twee keer) en Jan ten Cate, die gisteren ook al scoorde voor Hoogeveen zaterdag tegen De Weide, werd de nederlaag voor VKW uiteindelijk toch nog een hele forse: 8-2.
De eindstand bij Hoogeven - VKW
Het staat er echt: 8-2 bij vv Hoogeveen - VKW © RTV Drenthe

Stand

Door de zege klimt Hoogeveen naar plek 6, met 7 punten uit 5 duels. De achterstand op koploper RKAVV bedraagt zes punten. Alcides staat met evenveel punten, maar een minder doelsaldo, op plek 7 en VKW zakt naar plek 14 (van de 16 clubs in totaal).
Samenvatting vv Hoogeveen - VKW (Vierde Divisie zondag)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl