Old Forward wint derby tegen Wapserveen na 0-1 achterstand: 13-1

Old Forward
Old Forward boekte de grootste zege van het weekend in het noordelijke amateurvoetbal: 13-1 werd het tegen Wapserveen (archief) © Facebook Old Forward
De grootste uitslag in het noordelijke amateurvoetbal kwam het afgelopen weekend uit Wilhelminaoord, waar de plaatselijke trots Old Forward gehakt maakte van 'buurman' Wapserveen. De derby in de 5e klasse B eindigde in 13-1 en dat terwijl de gasten brutaal op voorsprong kwamen.
De thuisclub, vorig seizoen zevende in de eindstand van de 5e klasse A, had een paar minuten nodig om bij te komen van de goal van Douwe Haverdil maar daarna ging het razendsnel. Dankzij treffers van Sander van 't Klooster (2), Rick Limburg (2), Martin Tarus, Wesley Leffers en Rick van der Haar was de ruststand 7-1.

Van 't Klooster

Tarus, Limburg en Leffers scoorden na rust hun tweede, terwijl ook Michel van Veen nog op het scoreformulier kwam. Maar de absolute topschutter van de middag werd toch Sander van 't Klooster. Net als in de eerste helft maakte hij ook in het tweede bedrijf nog twee goals. Opmerkelijk, aangezien Van 't Klooster in de laatste acht seizoenen in totaal acht keer scoorde.

Volgende week opnieuw een derby

Door de zege is Old Forward uiteraard, na één duel, koploper in de 5e klasse B. Volgende week speelt de club uit Wilhelminaoord opnieuw een derby, dan tegen BEW in Vledder oftewel vier kilometer verderop. BEW wist overigens ook haar eerste duel van het seizoen te winnen. Bij Sport Vereent won de Drentse club met 0-2 door twee treffers van Daan Pit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl