Van een burenruzie tussen Hurry-Up en E&O is door de samenwerking geen sprake meer

Hurry-Up van toen
Een rode kaart bij Hurry-Up - E&O in 2005 © RTV Drenthe
"Het waren echt gevechten, fantastisch!" Hoofdtrainer van E&O Harrie Weerman koestert de pittige derby's van weleer tussen zijn club uit Emmen en het Zwartemeerse Hurry-Up, maar vindt vooral dat beide clubs moeten blijven samenwerken om in de toekomst weer volle zalen te trekken.
Een fusie tussen Hurry-Up en E&O leek lang onbespreekbaar, maar werd in de lente toch werkelijkheid. De strijdbijl, aangepakt door iconen als Erik Huizing, Germ Germs en Guido Rink, gaat de grond in. Weerman: "Dat is heel baanbrekend, ja. Dat was vijf jaar geleden nog ondenkbaar, denk ik."

Trommelaar nu in groen-wit

De buren brengen dit seizoen twee teams op de been. Eentje op eredivisieniveau en een ploeg in de eerste divisie. Omdat de selectie van E&O te klein werd en talenten van Hurry-Up ongeduldig. Emiel Hoogland (18) is zo'n ruwe diamant uit Zwartemeer die in de BENE-League niet aan de bak kwam.
De jeugdinternational van Hurry-Up speelt sinds kort in het groen-wit van de rivaal. "Tijdens de derby's van toen was ik trommelaar van Hurry-Up en juichte ik als E&O verloor", lacht Hoogland. "Nu speel ik voor de club. Dat was even wennen, maar heel belangrijk voor mijn ontwikkeling."

Wouter Pronk

Het BENE-Leagueniveau kan de spelmaker van Jong Oranje nog niet aan. Net als aanwinst Wouter Pronk. Hij werd in de zomer als aanwinst nummer vier van Hurry-Up gepresenteerd, maar moet door het aantrekken van de Portugees Valter Soares nu genoegen nemen met spelen voor E&O in de eredivisie. "Dat heeft wel even gevoeld als een stap terug", is Pronk eerlijk. "Maar achteraf voelt het heel fijn veel te spelen in de eredivisie."
Van een burenruzie tussen Hurry-Up en E&O is door de samenwerking geen sprake meer
"We hopen dat de jongens zich zo doorontwikkelen dat ze over één à twee jaar - neem een Hooglandje, een jongen van Hurry-Up zelf - in de basis spelen. Dat Emiel Patrick Miedema uit het team heeft gespeeld", gaat Weerman verder. De gedreven talentenontwikkelaar ziet een Team Drenthe helemaal voor zich. "Dan moeten er zes Drenten in de ploeg zitten. Nu zijn er te veel buitenlanders. Het publiek in Zwartemeer begint er ook over te klagen. Ze willen eigen gezichten zien."

Suelmann traint in Emmen

Hoogland: "Natuurlijk krijg ik om me heen te horen of ik dit wel zou doen. Of het niet zonde is een stapje terug te doen. Ik heb altijd gezegd dat ik niet naar E&O zou gaan. Het speelt mee dat het buren zijn. Je was altijd tegen hen. Maar ik moet aan minuten komen en wil over twee seizoenen naar het niveau van de BENE-League gegroeid zijn."
E&O/Hurry-Up
E&O/Hurry-Up eerder deze maand tegen Volendam 2 © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
De hoofdmacht van Hurry-Up nog op het allerhoogste niveau en daaronder twee keer E&O/Hurry-Up. Het is echt waar. Aanvoerder van E&O Daan Molenbroek heeft geen moeite met de ontwikkeling en is blij met de kwaliteitsimpuls: "Op maandag traint Hurry-Up 2 met ons mee. Dan trainen we met een mooie, grote groep en sluit zelfs Ronald Suelmann aan in Emmen. Dat is wel een grappig plaatje."

Topsporthal bij het nieuwe voetbalstadion

Weerman laat tot slot nog één keer de term 'Team Drenthe' vallen: "Zodat we een topteam hebben. Die herkenbaar is voor deze streek. Dan weet ik zeker als de topsporthal bij het nieuwe stadion van FC Emmen er komt, dat er weer tweeduizend mensen zitten."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl