Niet MSC, maar CSVC bekert verder en speelt tegen Genemuiden

MSC logo
MSC ligt alsnog uit de beker © RTV Drenthe
VOETBAL - MSC Meppel ligt alsnog uit het bekertoernooi. De club ging in de koker voor de loting van de knock-outfase van de KNVB districtsbeker Noord, daarin werd MSC gekoppeld aan SC Genemuiden. Onterecht, blijkt nu. De Meppelers scoorden een doelpunt te weinig om recht te hebben op die plek.
En dus speelt CSVC uit Coevorden op 22 oktober thuis tegen vierdedivisionist Genemuiden. Die ploeg eindigde net als MSC op zes punten en een doelsaldo van +7. De Coevordenaren scoorden meer doelpunten en bleven op basis daarvan de Meppelers voor.

Foutje

Dat leek lange tijd anders te zitten. Op 18 september speelde MSC in Dalerpeel tegen NKVV. De ploeg van Guido Wind scoorde zeven keer, maar er werd een 0-8 overwinning doorgegeven door de scheidsrechter. Arbiter van dienst Anand Mangroelal had zijn foutje snel door. "Ik heb na de wedstrijd per ongeluk 0-8 ingevoerd. In mijn notitieboekje staat 0-7. Toen ik zag dat er 0-8 stond heb ik meteen dezelfde dag bij de KNVB doorgegeven dat er een correctie moest plaatsvinden, ik heb gelijk bezwaar gemaakt."
Verschillende stafleden van NKVV bevestigen de lezing van de scheidsrechter. "Na de wedstrijd riepen MSC-spelers dat het 0-8 was geworden. Bij wijze van grap, dan zouden ze doorgaan. Dat heeft de scheidsrechter toen per ongeluk ingevuld, in de bestuurskamer heeft hij meteen bezwaar ingediend", zegt NKVV-trainer Patrick Biesbrouck. Hij vindt het logisch dat de poulestand nu is aangepast. "Voor ons maakte het niet meer uit, maar het moet wel eerlijk verlopen."

KNVB

Waarom het zo lang duurde voor de KNVB het administratieve foutje rechtzette is niet bekend. De bond heeft nog niet gereageerd op vragen. Bij CSVC, dat zich al uitgeschakeld waande, zijn ze opgetogen. "Een sensatie! CSVC bekert verder", schrijft de club uit de derde klasse op Facebook. "Op het oog een tegenstander waarvan te winnen is."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl