Julian van Kalkeren (14) plaatst zich voor finale om MiniGP-wereldtitel in Valencia

Julian van Kalkeren (14) plaatst zich voor finale om MiniGP-wereldtitel in Valencia
Julian van Kalkeren (14) plaatst zich voor finale om MiniGP-wereldtitel in Valencia © RTV Drenthe/Karin Mulder
MOTORSPORT - De 14-jarige Julian van Kalkeren uit Erica mag ons land vertegenwoordigen bij de finale van de strijd om de wereldtitel van de MiniGP in Valencia. De Drentse wegracer eindigde na vijf raceweekenden op de tweede plaats in de Nederlandse competitie. Ook Levi Flier uit Doornspijk heeft zich geplaatst. Hij pakte de eindzege.
De MiniGP is voor wegracecoureurs van 10 tot en met 14 jaar oud en is een initiatief van Dorna. Het bedrijf is ook rechtenhouder van de 'grote' MotoGP en het WK Superbikes.

Zestien landen

Vorig seizoen maakte de klasse een bescheiden start, maar dit seizoen is de competitie in maar liefst zestien landen verreden. De beste coureurs van al deze landen nemen het begin november tegen elkaar op tijdens de WK-finale in Valencia. In april maakte het TV Drenthe sport-programma De Warming-Up al een reportage over Van Kalkeren in de MiniGP.
(Artikel gaat verder na de video)
In april maakte TV Drenthe al kennis met Julian in de miniGP

Zelfde motoren

Julian gaat samen met z'n vader en z'n sponsor op 31 oktober naar Spanje. De coureurs worden speciaal voor de gelegenheid in de kleren gestoken en krijgen een helm en laarzen. Namens Nederland gaat er ook een eigen monteur, trainer en teammanager mee. Dorna zorgt ervoor dat alle talenten dezelfde motor tot hun beschikking krijgen in Spanje. Het gaat om de de evo-uitvoering van de Ovahle 160cc.
De winnaar van de WK-finale krijgt het begeleidingspakket Road to MotoGP en wordt in een internationale competitie geplaatst.

NSF-Cup

Komend weekend strijdt Van Kalkeren op de junior-track van het TT Circuit ook nog voor de eindzege in de Molenaar NSF-Cup. Daarin staat hij met twee andere coureurs op de gedeelde tweede plaats met drie punten achterstand op de leider in de tussenstand.

Toekomst?

Hoe de carrière van Julian na dit seizoen verder moet is nog niet duidelijk. Hij heeft nog geen budget voor een nieuwe raceklasse.
Julian zit in de derde klas van het VWO op het Carmel College. Omdat hij tot een sportklas behoort krijgt hij vrij voor het uitstapje naar Spanje.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl