Keziah Veendorp: 'Als ik mag kiezen dan speel ik rechtsback'

Keziah Veendorp
Keziah Veendorp: 'Als ik mag kiezen dan speel ik rechtsback' © RTV Drenthe
Hij wordt wel eens gekscherend de Alabastine van FC Emmen genoemd. Een gatenvuller, een ideale speler ook voor een trainer omdat hij op meerdere posities uit de voeten kan. Keziah Veendorp kan er wel om lachen. Hij heeft zich min of meer ook wel neergelegd bij dat 'lot', maar diep in zijn hart hoopt hij zich toch een volledig seizoen te kunnen storten op één positie.
"Dus als je me nu vraagt op welke positie ik graag wil spelen, dan zeg ik rechtsback. Ik heb mezelf nog nooit een seizoen lang op één plek kunnen richten", aldus de 25-jarige (tegenwoordig) Emmenaar.

'Het liefst speel ik zonder mensen in mijn rug'

Toch bestaat de mogelijkheid dat Veendorp morgen, in het thuisduel tegen SC Heerenveen (al dan niet een gedeelte van de wedstrijd), op een andere positie speelt. Dat hangt vooral af van de fysieke gesteldheid van Lucas Bernadou, die tegen Go Ahead Eagles zijn neus brak en deze week ook nog last kreeg van zijn knie. Die Fransman lijkt overigens wel gewoon inzetbaar. Maar mocht Bernadou toch niet kunnen spelen of slechts een gedeelte, dan is het niet ondenkbaar dat Veendorp voor de verdediging gaat spelen en Mohamed Bouchouari als rechtsback. "Dat is ook een mooie positie en past misschien wel het best bij me, al speel ik het liefst zonder mensen in mijn rug."

'Ik ben bij teveel situaties betrokken'

"Maar als ik nu op een andere positie terecht kom, dan kan ik me dat voorstellen als er wordt gekeken naar mijn prestaties tot nu toe dit seizoen. Ik ben namelijk niet tevreden over mezelf, ook al besef ik dat het hele team nog niet top draait. Maar ik kijk naar mijn eigen spel en vind dat ik bij teveel situaties betrokken ben", besluit Veendorp.

Live

FC Emmen - SC Heerenveen begint morgen om 20.00 uur. Radio Drenthe doet uiteraard live verslag. De uitzending, met René Posthuma en Niels Dijkhuizen, begint om 19.30 uur.
Keziah Veendorp: 'Als ik mag kiezen dan speel ik rechtsback'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl