Rentree in Eredivisie wordt nog even uitgesteld voor Sudosa-Desto

Sudosa-Desto dames
De dames van Sudosa-Desto in voorbereiding op het Eredivisie-seizoen © Florian van Velthoven
VOLLEYBAL - Geen start van de eredivisie, maar het begin van een oefentoernooi. De dames van Sudosa-Desto rekenden erop dat de eerste wedstrijd zaterdag gespeeld zou worden, maar kregen vorige week te horen dat de competitie met drie weken wordt uitgesteld.
De internationale volleybalbond besloot om alle damescompetities op hetzelfde moment te laten starten. Andere seizoenen kreeg de Nevobo (Nederlandse volleybalbond) dispensatie om eerder te starten met de Nederlandse competitie. Dit jaar is dat dus niet het geval.
"Een gek gevoel", zei trainer Mark Afman over het feit dat de competitie drie weken later begint. "Je traint toch naar een bepaalde datum toe. We waren er helemaal klaar voor. Dan is het wel raar om zo kort van tevoren te horen dat het nog even duurt voordat we echt kunnen beginnen."
De Noordelijke ploegen van de Eredivisie spelen nu onderling oefenwedstrijd in de zogeheten Noord/Oost Cup. "Ik vind het wel heel fijn dat dit initiatief is ontstaan. We kunnen nu wel lekker volleyballen", aldus Afman.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl