Katja Stam wint met Raïsa Schoon toernooi in Parijs

Katja Stam
Katja Stam (links) heeft samen met Rajsa Schoon een toernooi in Parijs gewonnen © ANP / Imago / Beautiful Sports / Peter Weber
Beachvolleybalster Katja Stam uit Klijndijk heeft samen met haar dubbelpartner Raïsa Schoon de finale gewonnen van een Pro Tour-toernooi in Parijs. Het is hun tweede titel van het seizoen.
In de finale waren Stam en Schoon in twee sets te sterk voor het Letse duo Tina Graudina en Anastasija Samoilova. Opvallend: bij hun vorige toernooizege in het seizoen waren de Letse dames ook de tegenstanders in de finale.
Die vorige finale was in maart, in Mexico. Stam en Schoon speelden in de weken erna nog twee keer een finale, maar maakten in Parijs een einde aan een serie van zes toernooien waarin ze er niet in slaagden bij de laatste vier te eindigen. Na de winst in Mexico gingen de twee aan de leiding in de wereldranglijst, maar daarna zakten ze naar de negende plaats. Voor aanvang van het toernooi in Parijs, waren ze echter weer geklommen. Ze begonnen het toernooi als de nummers twee van de wereld.

Elite 16

Het toernooi in Parijs is het laatste beachvolleybaltoernooi om de wereldbeker. Dat bestaat uit drie soorten toernooien: Future, Challenge en Elite 16, waarbij de Elite 16 de belangrijkste zijn. Dit toernooi in Parijs valt onder die Elite 16, net als het toernooi in Mexico.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl