Alcides pakt derde competitiezege door te winnen van RKVV Velsen

Alcides
Alcides viert de winnende treffer tegen RKVV Velsen © Instagram Alcides
VOETBAL - Het is dit seizoen Jantje huilt, Jantje lacht bij Alcides. Tegen RKVV Velsen was het dit keer Jantje lacht. De ploeg van trainer Wilko Niemer won verdiend met 2-1.
Door de derde zege dit seizoen staat de ploeg uit Meppel nu zesde in de Vierde Divisie A.
Alcides begon weifelend aan het duel tegen de ploeg uit Noord-Holland. Maar door goed keeperswerk van Xander Jager bleef het 0-0. Daarna kwam Alcides goed in het spel en kwam ook voorsprong door een doelpunt van Nick Kuiper na een fraaie aanval van de ploeg uit Meppel.
"Daarna vergaten we door te drukken", zegt trainer Wilko Niemer. "Ik had meer controle verwacht. Onze middenvelders kregen geen grip op de wedstrijd, waardoor het een omschakelwedstrijd werd."

RKVV komt langszij

In de tweede helft werd het alsnog 1-1. Toch kwam even later Alcides wel weer op voorsprong door een doelpunt van invaller Milan Ronkes. "Daarna hadden we de wedstrijd moeten beslissen", vond Niemer. Alcides verzuimde om de wedstrijd te beslissen en raakte de paal en lat. Ook kreeg de ploeg uit Velsen ook nog een rode kaart. "Uiteindelijk werd het nog billenknijpen. Dan wordt het toch nog onnodig spannend, maar uiteindelijk trekken we de wedstrijd wel over de streep."
Daarmee revancheert Alcides zich voor de 3-0 nederlaag vorige week tegen SJC. Alcides staat nu zesde op de ranglijst. RKVV Velsen staat nu op de dertiende plaats.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.