Hoogeveen kan leven met een punt tegen Hollandia

Jan ten Cate scoort
Vorige week won Hoogeveen met ruime cijfers van VKW. Nu werd het een gelijkspel. © RTV Drenthe
VOETBAL - In een attractieve wedstrijden hebben Hollandia uit Hoorn en VV Hoogeveen met 2-2 gelijkgespeeld. Uiteindelijk kon trainer Nico Haak leven met een punt. " Het was een wedstrijd die alle kanten op ging. Bovendien hebben we het altijd lastig in Hoorn. Ik kan leven met een punt."
Hoogeveen staat na het gelijke spel op de zevende plaats van de Vierde Divisie A, met 8 punten uit 6 duels.
Wedstrijden tegen Hollandia in Hoorn zijn altijd pittig, wist Haak. "Het is een moeilijk, zwaar veld. Het is daar altijd lastig om een goed resultaat neer te zetten. 2-2 is voor ons dus een prima uitslag.

Hollandia op voorsprong

Het was Hollandia dat aan het begin van de wedstrijd de toon zette. Het kwam dan ook al na zeven minuten op voorsprong door een doelpunt van Luke Abelskamp. " De voorsprong was meer dan terecht", aldus Haak. "Zij waren dreigender dan wij dat waren." Ondanks kansen voor de thuisploeg bleef de ruststand op 1-0.
In de tweede helft waren de verhoudingen geheel anders. Een ander Hoogeveen kwam de kleedkamer uit en scoorde tweemaal via Jamai Kriekjes. " Wij hadden toen echt wel het betere van het spel. Wij hadden de wedstrijd onder controle", zegt Haak.
Een zondagsschot van Hollandia zorgt toch voor de 2-2 eindstand. Toch had de wedstrijd anders kunnen eindigen, weet Haak. "De slotfase ging echt alle kanten op. Maar uiteindelijk is een gelijkspel meer dan prima."