Jansen debuteert met gelijkspel bij DZOH

Anco Jansen
Anco Jansen in gesprek met zijn ouders na zijn officiële debuut bij DZOH © RTV Drenthe
Op basis van het spel en het aantal kansen in de eerste helft verdiende DZOH meer dan het 1-1 gelijkspel op eigen veld tegen ASV Dronten, al hadden de gasten in het laatste half uur ook zomaar de winnende kunnen maken en dus was het dubbele gevoel bij DZOH-trainer Marc van Meel na afloop wel logisch. "Al met al denk ik dat het een prima wedstrijd, die genoeg vermaak bood aan het publiek."
DZOH staat na twee duels op vier punten in de 1e klasse E, waarin ook Noordscheschut speelt. De Schutters wonnen met 2-1 bij DOS Kampen.

Sterke eerste helft DZOH

Met Anco Jansen, voor het eerst sinds het oefenduel in de voorbereiding tegen Titan (toen hij een forse enkelblessure opliep), weer in de basis startte de thuisclub dus sterk. Goed combinatievoetbal werd afgewisseld met enkele fraaie diepe ballen van doelman Pieter IJzerman. Zo stond de keeper aan de basis van een bijna-wereldgoal van Max Heijnen in de 20e minuut. De aanvaller van de geelhemden nam de bal een verre trap van IJzerman ineens op de slof en via de onderkant van de lat en de hakken van Dronten-doelman Jordy Verburg ging de bal net niet over de doellijn. Overigens had de thuisclub daarvoor al twee prima mogelijkheden gehad via Björn Jansen. De derde poging van de linkerspits was wel raak. Halverwege de eerste helft schoot hij laag met links in de korte hoek: 1-0. DZOH was daarna dicht bij de de 2-0, maar Joël Zweerink zag zijn inzet vanaf zo'n zestien meter net voorlangs gaan.

Uit het niets

Uit het niets viel na 35 minuten de gelijkmaker. Invaller Rihairo Meulens schoot vanaf puntje zestien, IJzerman keerde half en Martijn Timmer kopte simpel raak in de rebound: 1-1. Kort na de gelijkmaker had Max Heijnen een enorme kans om promovendus DZOH opnieuw op voorsprong te schieten, maar nadat hij de doelman was gepasseerd schoot hij voorlangs.

Beide ploegen kansen op de zege

De tweede helft op het kunstgras in Emmen was qua niveau een stuk minder aantrekkelijk dan de eerste. Er was meer evenwicht, al hadden beide ploegen kansen op de zege. Invaller Tim Aasman en David Berend Westera waren dichtbij voor de thuisclub (maar vonden Dronten-doelman Jordy Verburg op hun weg) en voor de gasten zorgde Yordi Schols vlak voor tijd voor het grootste gevaar. Zijn inzet spatte op de kruising uiteen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.