FC Emmen pakt punt met perspectief tegen SC Heerenveen

FC Emmen-SC Heerenveen
Veldmate in kopduel met Van Hooijdonk © ANP/Cor Lasker
FC Emmen pakte in de achtste speelronde van het seizoen het vijfde punt door met 0-0 gelijk te spelen tegen SC Heerenveen. Een resultaat met perspectief, want de Drentse club kwam een stuk beter voor de dag dan in de afgelopen twee uitduels in Rotterdam en Deventer. Met name in de organisatie stond het veel beter.
Door het punt is FC Emmen één plek geklommen op de ranglijst. De mannen van Lukkien zijn FC Volendam op doelsaldo voorbij en staan nu 17e.

Zivkovic

FC Emmen was in de eerste helft, ondanks dat SC Heerenveen het meeste balbezit had, de gevaarlijkste ploeg. De thuisclub dwong één grote kans af, na een heerlijke aanval via Lucas Bernadou, Rui Mendes en eindstation Richairo Zivkovic. Maar het eindstation, dat zo naarstig op zoek is naar zijn eerste goal, gleed de voorzet van Mendes net naast de goal van Andries Noppert. Daarvoor had Emmen overigens al mogelijkheden, voornamelijk van afstand, gehad via Mark Diemers en Jari Vlak. Beide middenvelders stuitten op de Heerenveen-doelman. Heerenveen, de nummer 6 in de eredivisie, bakte er weinig van. De ploeg van Kees van Wonderen kon het spel totaal niet maken en kwam niet één keer in schietkans. De laatste kans voor rust was Romeny, maar de flankspeler kwam net niet lekker uit met z'n passen en schoot naast.

Veendorp, Veldmate en Araujo geven geen krimp

Ook in het tweede bedrijf was Emmen, qua kansen, bovenliggend. Heerenveen bleef hopen op de omschakeling, maar Emmen (met uitblinkers Veldmate, Veendorp en Araujo) gaf geen krimp. Slechts één keer werden de Friezen echt gevaarlijk en dat was overigens een niet te missen kans, maar Milan van Ewijk presteerde het toch. In de laatste twintig minuten, waarin Lukkien de nodige wissels doorvoerde, was Emmen het dichtst bij de 1-0. Mendes en invallers Mohamed Bouchouari en Jasin-Amin Assehnoun kregen de bal echter niet achter Noppert.
Jari Vlak: 'Ik vind dat we hadden moeten winnen"

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.