Max Weering pakt drie races voor het einde Europese titel Lamborghini Supertrofeo

Max Weering pakt drie races voor het einde Europese titel Lamborghini Supertrofeo
Links in beeld: Max Weering viert Europese titel Lamborghini Supertrofeo © Max Weering
AUTOSPORT - Max Weering (22) uit Coevorden is afgelopen weekend, drie races voor het einde van het seizoen, Europees kampioen in de Lamborghini Supertrofeo geworden. Al na de eerste race van het weekend was hij in Barcelona voor de concurrentie niet meer te achterhalen.
Van 2 tot en met 4 november volgen nog de twee laatste races van het Europees kampioenschap op het Portugese circuit van Portimão.
"Ik ben superblij dat ik al zo vroeg het kampioenschap heb veiliggesteld", reageert Weering. "Vorig jaar kreeg ik in de laatste race een klapband en kwam ik één punt tekort voor de titel."
(Artikel gaat verder na de foto)
Max Weering links in beeld met zijn Lamborghini Huracan EVO2 Supertrofeo
Max Weering links in beeld met zijn Lamborghini Huracan EVO2 Supertrofeo © Max Weering

World Final in Portugal

Aansluitend aan de laatste ronde van het Europees kampioenschap volgt op 5 en 6 november ook de World Final van de Lamborgini Supertrofeo in Portugal. Dan strijden alle professionele coureurs van de verschillende continenten tegen elkaar.
"Voor mij is Portimão een nieuw circuit en dus is het altijd afwachten wat je tegenkomt. Maar ik denk dat we daar ook een goede kans maken om voorin mee te doen. Het voordeel van m'n vroege kampioenschap is dat ik me nu volledig kan focussen op deze finale", verklaart Weering.

620 pk

De coureur uit Coevorden reed dit seizoen voor het eerst in dienst van het Italiaanse team van Bonaldi Motorsport in de Lamborghini Huracan EVO2 Supertrofeo. Een auto met 620 pk die op 285 kilometer per uur begrensd is. Wat de Drentse coureur volgend seizoen gaat doen is nog niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl