TT-legende Phil Read, 'The Prince of Speed', op 83-jarige leeftijd overleden

Phill Read
Phil Read (rechts) met zijn rivaal Giacomo Agostini (links) © ANP
MOTORSPORT - Phil Read, een van de succesvolste TT-coureurs aller tijden, is overleden. Dat maakte de MotoGP-organisatie vanavond bekend.
Vijf keer won de de Brit de TT, waarvan twee keer in de 125 cc, twee keer in de 250 cc en één keer in 500 cc. The Prince of Speed won in totaal zeven wereldtitels. De 83-jarige Read reed tot drie jaar geleden nog motor, maar door gezondheidsperikelen kon hij die hobby niet voortzetten.
"Ik heb COPD. Maar als ik nu dood zou gaan, zou ik een mooi leven hebben gehad", zei Read in september tijdens de Classic Grand Prix in Assen, waar RTV Drenthe hem sprak. Op het TT Circuit stond hij weer oog in oog met Italiaan Giacomo Agostini, zijn eeuwige rivaal.
Bekijk hier de reportage die RTV Drenthe vorige maand maakte tijdens de Classic Grand Prix in Assen, waar Read en Agostini elkaar troffen:
RTV Drenthe-reportage Classic Grand Prix, met TT-legende Phil Read
Acht jaar geleden ging RTV Drenthe op pad met Ferry Brouwer, die ruim twee jaar de monteur was van Read. Ook was hij verantwoordelijk voor de motor van Jarno Saarinen, een andere TT-held van weleer. De twee oud-wereldkampioenen waren niet alleen collega's voor Brouwer, maar ook vrienden.
Bekijk hier de reportage die RTV Drenthe maakte met Ferry Brouwer uit Nijkerkerveen:

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.