Jeroen Veldmate wil tegen Sparta voortborduren op de wedstrijd tegen Heerenveen

Jeroen Veldmate
Jeroen Veldmate is klaar voor Sparta © RTV Drenthe/René Posthuma
VOETBAL - Jeroen Veldmate heeft een goed gevoel overgehouden aan het duel tegen SC Heerenveen. De aanvoerder van FC Emmen vindt dat zijn ploeg deze lijn tegen Sparta Rotterdam moet voortzetten. "We kunnen voortborduren op de wedstrijd van afgelopen zondag, maar het voetballende gedeelte moet beter."
"We kregen tegen Heerenveen te weinig echte kansen, wel dreigende kansen", kijkt Veldmate terug. "De keuzes die we maakten kunnen het verschil maken tussen een mogelijkheid en een echte kans." Veldmate is de laatste oefenwedstrijd tegen Sparta nog niet vergeten. FC Emmen verloor die wedstrijd met 3-1 en werd met name in de eerste helft zoek gespeeld. "Maar in de tweede helft konden we vroeg druk zetten op hun centrale duo achterin. Of we dat zaterdag weer kunnen doen? Dat hangt af van hoe we zelf aan de bal zijn. Dat is erg belangrijk. Als je de bal direct inlevert, is het erg lastig om direct druk te zetten."
Verdedigend leek het zondag tegen Heerenveen weer op vorig seizoen, toen FC Emmen erg weinig tegentreffers weggaf. Maar de linker centrale verdediger maakt wel een aantekening. "Vorig seizoen in de KKD was de kwaliteit van de tegenstanders minder."
Captain Jeroen Veldmate wil tegen Sparta lijn van Heerenveen doorzetten

'Het mag wel wat pittiger'

In de FC Emmen Podcast vonden de podcastleden dat de sfeer op De Oude Meerdijk iets minder was dan in andere wedstrijden. Veldmate herkent dat wel. "In de tweede helft dacht ik: 'Ik hoor dat Heerenveen publiek wel heel erg veel'. Maar we mogen hier natuurlijk niet klagen. Het gaat ook vaak gepaard met het resultaat. Het is een wisselwerking." Misschien dat de opkomstmuziek wel wat steviger kan. De aanvoerder heeft een brede muzieksmaak. "Van mij mag het wel wat pittiger, maar misschien ligt het ook wel aan de boxen. In grotere stadions komt het wat meer binnen."

Sparta Rotterdam - FC Emmen live op Radio Drenthe

Natuurlijk is de wedstrijd van FC Emmen tegen Sparta Rotterdam live te beluisteren op Radio Drenthe. De uitzending van FC Emmen Live begint zaterdagavond om 18:30 uur, de wedstrijd begint een kwartier later.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl