Hoogeveen wint spektakelstuk van Purmersteijn

vv Hoogeveen
Ook vorig seizoen wist Hoogeveen te winnen van Purmersteijn (Foto Archief) © vv Hoogeveen
VOETBAL - Een sieraad voor het amateurvoetbal. Zo werd de wedstrijd tussen Hoogeveen en Purmersteijn door sommige op het sportpark omschreven. Geheel ten onrechte was dat niet. De ploeg van trainer Nico Haak won met maar liefst 4-3. "Het was een wedstrijd waarin alles zat."
Al in de eerste tien minuten vielen er al twee doelpunten. Eerst was het Noah Schuurman die scoorde, even later maakte Timo Polman de gelijkmaker. Na een klein halfuur spelen maakte Schuurman er al weer 2-1 van.

Open wedstrijd

"Doordat beide ploegen op de aanval spelen, werd het een hele open aantrekkelijke wedstrijd", aldus trainer Nico Haak na afloop. "De overwinning was misschien niet volledig terecht, want Purmersteijn kreeg ook veel kansen."
Nadat Jamai Kriekjes de 3-1 scoorde, leek de wedstrijd gespeeld. Maar een paar minuten later maakte Thomas Schaap de aansluitingstreffer. Vijf minuten voor tijd maakte Sil Kuurman de 4-2. "Maar dan maakt Purmersteijn toch 4-3 en had het ook zomaar weer gelijk kunnen worden. Of 5-3 of 6-3. Had ook zomaar gekund", aldus Haak.
Door de overwinning staat Hoogeveen nu op de vijfde plaats in de Vierde Divisie A.