Collin Veijer uit Staphorst rijdt volgend jaar de TT

Collin Veijer uit Staphorst rijdt volgend jaar de TT
Collin Veijer uit Staphorst rijdt volgend jaar de TT © Racesport/Evert Slager
MOTORSPORT - Collin Veijer uit Staphorst maakt volgend jaar z'n debuut in de Moto3-klasse op de TT. De 17-jarige wegracer heeft een contract getekend bij het nieuwe Liqui Moly Husqvarna Intact GP Moto3-team. De ervaren Japanner Ayumu Sasaki wordt daar zijn teamgenoot.
Naast Bo Bendsneyder en Zonta van den Goorbergh is Veijer volgend seizoen de derde Nederlandse vaste Grand Prix-coureur.
De 17-jarige Staphorster maakt dit seizoen indruk in zowel de Red Bull MotoGP Rookies Cup als in het FIM JuniorGP. De Nederlander maakt over ruim twee weken in Valencia zelfs nog kans op de titel in de bekende talentencompetitie van het MotoGP-wereldkampioenschap. Dat meldt Racesport.nl op haar site. In het TT Journaal van TV Drenthe zinspeelde Veijer afgelopen zomer al op z'n Grand Prix-debuut.

Husqvarna

Husqvarna was de afgelopen seizoenen al als fabrikant vertegenwoordigd in de Moto3 klasse van wereldkampioenschap met het Sterilgarda Husqvarna Max Racing Team. Dat is het team van voormalig MotoGP coureur Max Biaggi. Aan die samenwerking komt een einde.
De Oostenrijkse motorfabrikant gaat volgend jaar een samenwerking aan met Intact Racing. Het bekende Duitse team zal hiervoor een complete gedaantewisseling ondergaan. Vanaf komend seizoen is het merk actief in zowel de Moto2 als de Moto3-klasse.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl