Funke redt ongeslagen status SVBC

Tim Funke SVBC
De zondag van Funke kan niet meer stuk © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
Met zijn tweede en derde heeft Tim Funke in de staart van het uitduel met GKC de ongeslagen status van hoogvlieger in de vijfde klasse D SVBC gered: 3-3.
Bij 3-1 leken de gasten uit Barger-Compascuum voor het eerst dit seizoen onderuit te gaan. Daar stak Funke hoogstpersoonlijk een stokje voor. Eerst scoorde hij vanaf dertig meter en twee minuten voor tijd slalomde de Zwartemeerder zich langs drie verdedigers van GKC om gelijk te maken.
"Dit kwam uit mijn tenen", aldus Funke. "Ik ben niet per se de speler met de beste conditie. Ja, mooi, dit."

Smaakmaker Bart Weishaupt

Ook het openingsdoelpunt in Gasselte werd door Funke gescoord. In het vervolg vermaakte GKC het thuispubliek. Danny Kolp en Harmen Pepping vlak na rust zorgden voor de vermakelijke voorsprong van de geel-zwarten.
Bart Weishaupt deed daar na een uur spelen nog een schepje bovenop. De smaakmaker van GKC stond op de juiste plek en tilde de score naar 3-1. De ruime voldoende van Weishaupt was na negentig minuten niet genoeg voor de voltreffer voor GKC.

Plaats twee

"Je mag hem niet weggeven", is trainer/coach van GKC Gert Sterken na de remise duidelijk. "We hadden hier van de koploper kunnen winnen."
SVBC moet in de vijfde klasse D JVV uit Sellingen voor laten gaan. De ploeg uit Barger-Compascuum staat tweede met elf punten. Met zeven punten staat GKC in het linkerrijtje.
Funke redt ongeslagen status SVBC

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.