Derde Eredivisie-overwinning op rij voor dames Sudosa-Desto

Dames Sudosa
De dames van Sudosa-Desto wonnen voor de derde keer op rij © Sudosa-Desto instagram
VOLLEYBAL - De dames van Sudosa-Desto namen het vanavond op tegen Fast uit Gennep. Na een spannende derde set, waren het uiteindelijk toch de Assenaren die aan het langste eind trokken. De wedstrijd werd gewonnen met 3-1 (25-10, 25-12, 31-33 en 25-20).
Sudosa-Desto begon goed aan de eerste set en kwam al snel op 8-2 voorsprong door de opslag van Suzanne Benninga. De ploeg uit Gennep toonde geen veerkracht tegen de Assenaren en zo konden Manon Torenbeek en Lisa Boer het gat steeds verder vergroten met een aantal sterke aanvallen. Sudosa-Desto gaf geen punten uit handen en wist zonder moeite de set binnen te slepen, (25-10).

Tweede set

Het tactische en snelle spel uit de eerste set wist de ploeg van trainers Erwin Sikkema en Mark Afman in de tweede set vast te houden. De ploeg liet wederom geen steken vallen en Fast was kansloos tegen de aanval van Paula Boonstra. De voorsprong werd niet meer weggegeven en met het block van Paula Boonstra en Suzanne Benninga werd ook deze set binnen gehaald. (25-12).

Derde set

De Assenaren begonnen slordig aan de derde set. De punten werden binnengesleept door foutjes van Fast en hierdoor bleef de ploeg op een kleine voorsprong. Door wat verwarring bij de scheidsrechters stond de set een tijdje stil en hierdoor verloor Sudosa-Desto het ritme in het spel. Fast maakte daar gebruik van en zette een eindsprint in. Zo wisten ze op een 25-26 voorsprong te komen. Paula Boonstra voorkwam dat de set naar Fast ging en maakte het 26-26.
Toch wist de ploeg uit Gennep tot 3 keer toe op setpoint te komen, maar Daphne Kruis zorgde voor de gelijkmakers. De coach van Fast was het hier niet mee eens en liet flink van zich horen, dit resulteerde in een gele kaart. De ploeg uit Gennep leek hierdoor alleen maar meer gemotiveerd te worden en kwam nogmaals op setpoint 31-32. Sudosa-Desto bleef strijden voor het punt, maar Fast trok aan het langste eind en won met 31-33.

Vierde set

Sudosa-Desto leek in de vierde set niet veel meer te merken van de tegenslag en kwam net als in de eerste twee sets weer op voorsprong. Lisa Boer wist met haar aanval de tegenstander meerdere keren te slim af te zijn en de voorsprong bleef vergroten. Fast probeerde nogmaals een inhaalslag te maken, maar dit werd voorkomen door Sudosa-Desto. De Assenaren wisten de set te winnen met 25-20.
Sudosa-Desto sleept hiermee de derde overwinning binnen in de Eredivisie. Volgende week neemt de ploeg het op tegen Dynamo.