Hoogeveen verpulvert Westlandia na rust: 1-6

vv Hoogeveen
vv Hoogeveen schiet half dozijn vol tegen nummer 3 Westlandia © vv Hoogeveen
VOETBAL - vv Hoogeveen speelde tegen Westlandia de beste tweede helft van het seizoen. Waren beide ploegen voor de thee aan elkaar gewaagd, daarna verpulverde de ploeg van trainer Nico Haak de thuisploeg: 1-6.
Het was Westlandia die de score opende via Zion Vallies. "Zij waren voor rust wel de bovenliggende partij, maar het was niet zo dat zij zomaar 2-0, of 3-0 gingen maken. We hadden het wel onder controle", vertelde Haak na afloop. Vlak voor rust zorgde Noah Schuurman voor de gelijkmaker.
In de 53ste minuut maakte Louis Vijfhuizen de 1-2. In het laatste kwartier veranderde alles bij Hoogeveen in goud. Emil Bijlsma, Giorgio Beltau, Justin Benjamins en Raphael Ngendakumana wisten allen te scoren. "De score had nog wel hoger kunnen uitvallen", aldus Haak. "We speelden by far onze beste helft van het seizoen. Iedereen van de ploeg verdient een ongelofelijke pluim."

Plek 6 op 6 punten van koploper

Door de ruime zege klimt Hoogeveen naar plek 6 in de Vierde Divisie, met 18 punten uit 10 duels. De nieuwe koploper is HBS, dat met 0-5 won in Meppel van Alcides. HBS profiteert dankbaar van de verrassende nederlaag van RKAVV in Westerbork tegen VKW, wat hekkensluiter af is. Het verschil tussen Hoogeveen en HBS bedraagt zes punten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl