Merel Freriks met Oranje onderuit tegen Duitsland op EK

Merel Freriks
Merel Freriks baalt na een Duitse treffer © EPA/ Georgi Licovski
HANDBAL - De Nederlandse handbalsters, met Merel Freriks uit Emmen in de gelederen, hebben op het EK hun tweede nederlaag op rij geleden. Oranje speelde een zwakke wedstrijd tegen Duitsland in Skopje en verloor met 28-36.
Nederland ging woensdag ook al onderuit tegen Frankrijk (24-26), na overwinningen op Roemenië (29-28) en het gastland Noord-Macedonië (30-15). Oranje sluit de hoofdronde af met wedstrijden tegen Spanje (zondag) en Montenegro (woensdag). De beste twee ploegen van de poule plaatsen zich voor de halve finales.

Aanvallende fouten

Oranje begon voortvarend tegen Duitsland en leidde al snel met 8-5. Vanaf dat moment begonnen de aanvallende fouten zich echter op te stapelen en kwam Duitsland vaak heel makkelijk tot scoren. De Duitse handbalsters scoorden viermaal op rij en leidden bij rust met 17-13.
Die voorsprong kwam in de tweede helft niet echt meer in gevaar. Duitsland liep alleen maar verder uit en zegevierde uiteindelijk met acht treffers verschil.