vv Emmen houdt nieuwe koploper Jubbega knap op 0-0

Selectiefoto VV Emmen
VV Emmen houdt punt over aan duel met de nieuwe koploper © VV Emmen / Twitter
VOETBAL - vv Emmen is van de laatste plaats af in de 1e Klasse E. Door een gelijkspel tegen Jubbega stijgen ze een plek ten koste van Germanicus uit Coevorden. De nieuwe hekkensluiter verloor met 1-0 van WVV uit Winschoten. Rolder Boys ging met dezelfde score onderuit op eigen veld tegen GRC uit Groningen.
Tegen alle verwachtingen in begon Emmen als de betere ploeg vandaag. De formatie van trainer Kevin Waalderbos won dit seizoen slechts één keer, maar liet vandaag zien dat ze prima kunnen voetballen.
In de eerste helft waren de grootste kansen voor Emmen en spatte een schot nog uiteen op de lat. De Emmenaren bleven ook in de tweede helft de betere partij, maar een doelpunt werd door beide ploegen niet gemaakt.

Nieuwe hekkensluiter

Onderaan de ranglijst neemt Germanicus het stokje over van Emmen. De ploeg van coach Jan Wielink won dit seizoen slechts één wedstrijd en ook na vandaag blijven ze op drie punten staan. Ivar Bruins maakte in de 34e minuut de enige treffer namens WVV.

Ook Rolder Boys verliest

Als promovendus houdt Rolder Boys zich knap staande in de 1e Klasse, maar de wedstrijd tegen GRC leverde geen punten op. De Groningers kwamen halverwege de eerste helft op voorsprong en Rolder Boys kon hier de rest van de wedstrijd niks tegenover stellen.

Stand en programma

De Drentse ploegen staan alles zes in de onderste helft van de ranglijst van de 1e Klasse E. Geen van deze ploegen heeft nog een gat geslagen met de gevarenzone.
Volgende week staat de Drentse derby tussen Germanicus en Gomos op het programma. SVBO ontvangt NEO en Rolder Boys gaat naar de nummer twee TVC. Roden en Emmen spelen beide in Groningen, tegen respectievelijk GRC en GVAV.