HZVV bekert verder dankzij late strafschop

Teamfoto HZVV
HZVV bereikte de laatste 32 van het bekertoernooi © HZVV
In de competitie wil het nog niet echt vlotten met HZVV, maar in het bekertoernooi boekte de Hoogeveense club vanavond wel succes. De nummer 14 van de zaterdag vierde divisie won met 0-1 bij tweedeklasser SV Oosterwolde.
Overigens was het allerminst een gemakkelijke avond voor HZVV. Sterker nog, de thuisclub kreeg over negentig minuten de allergrootste kansen. Met name Robbin Wagenaar had voor een daverende stunt kunnen zorgen, maar de spits van Oosterwolde kreeg de bal niet tegen de touwen. Voor rust kopte hij net naast, halverwege de tweede helft zag hij zijn inzet van de doellijn gehaald worden en zes minuten voor tijd schoot hij tegen de paal.

Strafschop

Kort na de derde kans van Wagenaar kreeg HZVV een strafschop. Sander Dzemidzic werd gevloerd en Harry Bakker benutte het buitenkansje: 0-1.
Oosterwolde eindigde de wedstrijd nog met een man minder, na een rode kaart voor Martijn Wieldraaijer.