DZOH revancheert zich tegen Noordscheschut in beker

DZOH viert de voorsprong na het doelpunt van Daniel Sanafikhah
DZOH bekerde verder tegen Noordscheschut © RTV Drenthe / Tom Meijers / archief
DZOH heeft zich in en tegen Noordscheschut gerevancheerd voor de competitienederlaag van drie weken geleden. De formatie van Marc van Meel won in de beker met 2-4 en voegt zich door die zege bij de laatste 32 in het toernooi.
De zege was volgens de DZOH-trainer verdiend. "Al kregen we op slag van rust wel de 2-3 tegen en was de marge in de tweede helft dus klein. Maar we speelden, in tegenstelling tot het competitieduel tegen Noordscheschut, wel met felheid en een goed georganiseerde restverdediging."
Ton Kamping opende de score voor de nummer 3 van de zaterdag 1e klasse E, maar via Max Heijnen, Bjorn Jansen en Daniel Sanafikhah stond het na 38 minuten 1-3 voor de nummer 6 in die klasse. Via Nick Koster kwam Noordscheschut vlak voor rust terug in de wedstrijd, waarna het publiek lang moest wachten op een zesde treffer. Die kwam nog wel, vlak voor tijd. Jansen maakte zijn tweede van de avond en zorgde ervoor dat DZOH in de koker gaat voor de loting van de 1/16e finales. Die wedstrijden worden in februari gespeeld.

Bangma en Jansen

Bij DZOH keerde na langdurig blessureleed Diederik Bangma weer terug onder de lat. Of hij zaterdag ook in competitieverband, bij DOS Kampen, gaat keepen is nog onduidelijk. "Dat hangt af of er de komende dagen reactie is in zijn knie", aldus Van Meel. Anco Jansen lijkt zaterdag ook weer inzetbaar, nadat hij de afgelopen drie competitieduels geblesseerd moest missen. "Hij traint donderdag weer mee en ik hoop dat hij zaterdag als invaller een rol kan spelen", besluit Van Meel.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.