LTC verslaat Mamio, Twedo wipt Drenthina en strafschoppen voorkomen stunt FC Zuidlaren

LTC
LTC viert de openingstreffer in het bekerduel tegen Mamio van Imre de Jonge © Bert Kleiker
Net als in de 1e knockoutronde wipte derdeklasser SV Twedo opnieuw een tweedeklasser uit het bekertoernooi. In de vorige ronde werd Valthermond geëlimineerd. Nu Drenthina. Door een 1-0 zege gaat de club uit Veenoord/Nieuw-Amsterdam naar de 1/16e finales.
Rick Vos was de grote man. Hij zorgde op slag van rust voor de enige treffer in het duel tussen de nummer 2 van de zondag derde klasse D tegen de koploper van zaterdag 2e klasse L.

LTC ondanks zege nog niet bij laatste 32

LTC (zie foto) versloeg in de 2e knockoutronde van de districtsbeker Mamio. De nummer 10 van de 2e klasse L versloeg de koploper van de 4e klasse C met 1-3. Mamio kwam na een half uur verrassend op voorsprong, maar LTC herstelde die achterstand razendsnel via Imre de Jonge, die een lange bal van Denyal Dzemidzic fraai afrondde. Diezelfde De Jonge scoorde in de 64e minuut ook de 1-2, ditmaal was Roman Djababoe de aangever. Een kwartier voor tijd besliste LTC het duel. Xander Eisses werd gevloerd in het zestienmetergebied, waarna Djababoe de penalty benutte.
Ondanks de zege gaat LTC nog niet in de koker voor de loting van de 1/16e finales. De Asser club moet namelijk eerst nog een tussenronde zien te overleven (dat werd bij de vorige loting al bepaald, aangezien er na dit midweekse bekerprogramma nog 34 clubs in het toernooi zitten). LTC speelt die tussenronde op zaterdag 17 december tegen de winnaar van het duel Dronrijp - Broekster Boys. Dat duel wordt morgen gespeeld).

FC Zuidlaren ziet 0-2 voorsprong in rook opgaan

Thijme Dieterich en Marco de Haan zorgden voor een droomstart van zatedagderdeklasser FC Zuidlaren in het bekerduel bij GRC Groningen, de nummer 3 in de 1e klasse E van het zondagvoetbal. Erwin Alt wist met twee treffers, hij scoorde voor én na rust, die stunt uit te stellen. Maar Zuidlaren kreeg nog een kans om zich bij de laatste 32 te voegen vanaf elf meter, want strafschoppen moesten voor de beslissing zorgen. GRC nam die reeks beter en plaatste zich zo voor de 1/16e finales.

SVZ onderuit bij Gorecht

Ook voor SVZ eindigde het bekertoernooi dinsdagavond. Op bezoek bij zaterdageersteklasser Gorecht verloor de zondagderdeklasser uit Zeijen met 2-0.

Titan kansloos

Zondagderdeklasser Titan was kansloos bij Vierde Divisieclub SC Genemuiden. Het werd 6-1 voor de thuisclub. Harmjan Moesker (1-1) maakte de enige treffer voor de club uit Nieuw-Weerdinge.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl