VKW en SVBO naar laatste 32 in beker; Weerdinge, Gieten, Fit Boys en GOMOS zijn klaar

VKW
VKW stapte in Steenwijk als winnaar van het veld en bereikte de 1/16e finale van de noordelijke districtsbeker © RTV Drenthe
Na DZOH, HZVV en sv Twedo hebben ook VKW en SVBO zich weten te plaatsen voor de laatste 32 in de noordelijke districtsbeker. VKW versloeg het tweede elftal d'Olde Veste'54, terwijl SVBO geen problemen kende met Fit Boys.
Voor de club uit Beilen is het bekertoernooi - net als voor Gieten, Weerdinge en GOMOS - ten einde.

VKW en SVBO adel verplicht ronde verder

Er kwamen vanavond dus zes Drentse clubs in actie in de bekerstrijd en van die clubs kenden VKW en SVBO een eenvoudige avond. Vierde Divisionist VKW won met 1-5 van het tweede elftal van d'Olde Veste'54. Jonas Nijland en Anjo Willems scoorden twee keer en ook Jasper Waninge trof doel.
SVBO walste over Fit Boys heen. De nummer 7 van de zondag 1e klasse E won met 6-1 van de nummer 3 van de zaterdag 4e klasse D. Maurice Kampman(2), Niels Wessels, Dylan Wessels, Henk Teuben en Robin Gerlach zorgden voor de treffers van de thuisclub. Johan Vriesema scoorde voor Fit Boys (de 2-1).

vv Gieten

Gieten kon het tot de rust aardig bijbenen tegen de hoofdmacht van d'Olde Veste'54 (0-1), maar na rust bleek de hekkensluiter van de zaterdag Vierde Divisie een maatje te groot voor de zondagderdeklasser. De gasten liepen rap uit naar 0-4, alvorens Gieten de eer redde. In de slotfase scoorde de formatie uit Steenwijk nog twee keer. De treffers van d'Olde Veste'54 werden gemaakt door Bas de Vries (2), Jeffrey Dijkstra, Davy Kuurman, Leon Knol en Jason Huisman. Florian van der Heide scoorde voor de thuisclub.

GOMOS kan tij ook niet in beker keren

GOMOS blameerde zich vanavond door bij zaterdagderdeklasser The Knickerbockers te verliezen en dat ook nog eens met forse cijfers: 4-1. "Dit was het absolute dieptepunt dit seizoen", aldus GOMOS-trainer Martin Drent. Voor GOMOS scoorde Jannes Siegers de treffer. Overigens miste hij in de slotfase van de wedstrijd (bij 4-1) nog een strafschop.

Weerdinge kansloos

Weerdinge hoopte vooraf misschien op nog een rondje in de beker toen het tweede team van SC Genemuiden uit de koker kwam, maar de hoop bleek vanavond ijdel. Weerdinge kwam er niet aan te pas. Het werd 1-5. Nick Kroeze redde, bij 0-4, nog de eer voor de Drentse club.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl