Internationale topdarters naar Assen voor Winmau World Masters

Jelle Klaasen is een van de grote namen bij de Winmau World Masters
Jelle Klaasen is een van de grote namen bij de Winmau World Masters © BELGA/ Jef Mathee
DARTS - Voor het eerst in de geschiedenis worden de befaamde Winmau World Masters in Nederland gespeeld. In Assen om precies te zijn. Volgende maand komen daarvoor tientallen internationale topdarters naar evenementencomplex De Bonte Wever.
Het toernooi werd in 1974 voor het eerst gespeeld in het Engelse Fulham. Sinds die tijd is het uitgegroeid tot één van de meest prestigieuze toernooien in de dartswereld. Raymond van Barneveld won de wedstrijd in 2001 en 2005 en Michael van Gerwen volgde in 2006.
"Op de Winmau World Masters kloppen traditioneel de nieuwe talenten op de deur. Voor vele toppers van nu waren de World Masters hun eerste opstap naar roem", laat directeur Paul Engelbertink van de Nederlandse Darts Bond (NDB) weten.

Neil Duff en Jelle Klaasen

Het deelnemersveld bestaat dit jaar onder meer uit WDF-wereldkampioen Neil Duff en regerend Dutch Open-winnaar Jelle Klaasen. Hij won dat toernooi in juni in Assen.
De poulefase van de Winmau World Masters wordt op donderdag 8 december afgewerkt. Op zondag 11 december knokken de winnaars dan voor eremetaal. Er wordt gespeeld in vier categorieën: heren, dames, jongens en meisjes.

Drie toernooien in Assen

Naast de Winmau World Masters is de Bonte Wever ook het decor voor het WDF World Open. Op vrijdag 9 december voor jeugdspelers en op zaterdag 10 december voor dames en heren. Dat toernooi telt mee voor de internationale ranglijst en is voor iedereen toegankelijk, ook voor darters uit de regio.
Dat geldt ook voor het kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap op de Lakeside, dat afsluitend op maandag 12 december in De Bonte Wever wordt gehouden.
De drie toernooien in Assen zijn van donderdag 8 december tot en met maandag 12 december.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.