Sudosa-Desto overtuigend langs VoCASA 2

Sudosa Desto
De mannen van Sudosa Desto vieren de winst op VoCASA met ballenmeisjes van MC 7 © RTV Drenthe/René Posthuma
VOLLEYBAL - De mannen van Sudosa-Desto blijven koploper in de Topdivisie A. In Assen werd VoCASA 2 op een 3-0 nederlaag getrakteerd.
Door de overwinning heeft de ploeg van trainer Erik Noordijk nu 24 punten uit 9 wedstrijden.

Eerste set: 25-15

De gasten uit Nijmegen namen in het begin nog wel brutaal een voorsprong, maar een goede servicebeurt van Arjan Westra zorgde voor de ommekeer in de eerste set. De Assenaren bleven geconcentreerd spelen, terwijl de gasten fouten gingen maken. Uiteindelijk werd de set met een verschil van tien punten eenvoudig binnengesleept.

Tweede set: 25-16

Sudosa-Desto begon beter aan de tweede set dan in de openingsset. Vanaf het begin nam het een voorsprong om die niet meer uit handen te geven. Het publiek kon genieten van een paar mooie punten. VoCASA had het lastig en ook een paar time-outs hielpen de ploeg van trainer Sander Mulder niet. Binnen drie kwartier spelen was ook de tweede set binnen.

Derde set: 25-23

Ook de derde set leek aanvankelijk niet spannend te worden. Sudosa nam direct drie punten voorsprong, maar de gasten kwamen halverwege de set terug tot 12-12. Noordijk nam een time-out. De concentratie kwam weer terug, maar de voorsprong niet. De gasten namen een 15-16 voorsprong. In een spannende ontknoping leek Sudosa de set te verliezen, maar in de slotfase bogen de Assenaren een 20-23 achterstand om, om de set met 25-23 te winnen.
Zaterdag 10 december komt Sudosa-Desto weer in actie. Reflex is dan de tegenstander. De wedstrijd in Kampen begint om 18:00 uur.