DOS'46 met speels gemak langs Unitas

DOS'46 emoties
DOS'46 © RTV Drenthe
KORFBAL - In de Korfbal League heeft DOS'46 een overtuigende zege geboekt. In Nijeveen won de ploeg van het trainersduo Henk Jan Mulder en Friso Boode met 26-13 van Unitas uit Harderwijk. DOS'46 heeft nu twee zeges geboekt in drie wedstrijden.
Tot aan de rust kon Unitas nog goed meekomen met de thuisploeg. Het lukte de Nijveners lange tijd niet om een groot gat te slaan met de tegenstanders. Uiteindelijk ging DOS'46 met een 11-9 voorsprong de kleedkamers in.
Na rust werd het krachtsverschil dan toch rap duidelijk. Unitas kwam nog wel op 11-10, maar daarna ging het snel: van 12-10 naar 18-10 en toen was het verschil gemaakt. Topschutters aan de kant van DOS'46 waren Christian Dekkers (5), Mart Vrielink (4), Eline van Veldhuisen (3) en Max Malestein (3).
Stand
De Nijveners staan na vandaag op één punt van koploper PKC. Volgende week gaat DOS'46 naar Foruna uit Delft, dan ook vier punten uit drie wedstrijden heeft verzameld.