Drentse clubs profiteren niet van misstappen Groninger hoogvliegers in 2L

Selectiefoto Drenthina
Drenthina kwam niet verder dan 1-1 tegen SV Oosterwolde © Website Drenthina
De twee Groninger clubs in de 2e klasse L die qua puntenverlies bovenaan staan, Marum en Velocitas 1897, verspeelden vanmiddag twee punten maar zowel Drenthina als Achilles 1894 profiteerden niet. De club uit Emmen had de voorsprong als huidige koploper kunnen vergroten en Achilles 1894 had weer een forse stap kunnen maken op de ranglijst.
Drenthina kwam niet verder dan 1-1 op eigen veld tegen SV Oosterwolde en Achilles 1894 speelde met 2-2 gelijk bij VEV'67 in Leek en dat terwijl Marum (tot vorige week koploper) en Velocitas 1897 niet verder kwamen dan 0-0 bij Zuidhorn en 1-1 bij Be Quick Dokkum.
De derde club in deze klasse, LTC, kwam vandaag niet in actie.

Drenthina

Robin Wagenaar zette SV Oosterwolde na twintig minuten op voorsprong in Emmen en halverwege de tweede helft zorgde clubtopscorer Janiek Arends, met zijn vijfde goal van het seizoen, voor de 1-1.

Achilles 1894

Toen Remy Klaassens in de 69e minuut de 0-2 maakte bij VEV'67 leek de buit binnen voor Achilles 1894, maar de ploeg die vorige week koploper Marum met 4-3 versloeg, gaf niet voor het eerst dit seizoen de voorsprong nog uit handen. Marco Soeten en Robin Elderman zorgden voor mineur in het Asser kamp.

Stand

Drenthina blijft koploper in de 2e klasse L, met nu 17 punten uit 9 duels. Marum en Velocitas 1897 volgen op één punt, maar hebben beide ook een duel minder gespeeld. Ook Achilles 1894 mag zich nog tot de toppers rekenen, want de formatie van trainer René Wollerich staat weliswaar zevende maar heeft maar vier punten minder dan Drenthina en heeft een wedstrijd minder gespeeld dan de Emmenaren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.