Twedo verslaat SVV'04 en brengt spanning in 3D terug

Twedo Sander Boer
Sander Boer scoorde zijn honderdste treffer in het shirt van Twedo © RTV Drenthe/René Posthuma
VOETBAL - Twedo heeft de spanning in de derde klasse D teruggebracht door koploper SVV'04 met 3-1 te verslaan. Door de overwinning heeft de ploeg uit Veenoord/Nieuw-Amsterdam nog maar één punt achterstand op het team uit Schoonebeek.
Sweel, dat vanmiddag met 1-0 bij Schoonebeek won, staat derde en heeft twee punten minder dan SVV'04. Vorige week verloor de koploper voor het eerst dit seizoen een wedstrijd.
De thuisclub schoot uit de startblokken en had na amper tien seconden spelen de 1-0 al bijna binnen liggen. Bram Vuuregge strafte bijna een fout in de verdediging van SVV'04 af, maar zijn poging miste net het doel.

Honderd doelpunten

Vijf minuten later was het wel raak. Sander Boer was er als de kippen bij om zijn 99ste treffer voor Twedo binnen te schieten. Dat alles onder toezicht van Coco, een papegaai, die met belangstelling de wedstrijd volgde.
Na ruim een kwartier spelen maakte Boer zijn honderdste treffer. Een overtreding op Boer leverde een strafschop op, die Boer zelf binnen schoot.

Spanning terug

SVV'04 kwam niet in het stuk voor en de 2-1 van Jeroen Drenthen kwam uit de lucht vallen. Dit keer stond de verdediging van Twedo niet op te letten en Drenthen strafte het foutje genadeloos af (2-1). Voor rust zou er niet meer worden gescoord, alhoewel de thuisclub dichtbij de 3-1 was, maar de poging van David Rabbers stuiterde via de lat het veld weer in.
Direct na rust besliste Twedo de wedstrijd. Lijon Kroezen zorgde er met zijn 3-1 voor dat de tweede helft niet meer spannend werd. Twedo speelde de wedstrijd rustig uit, SVV'04 was vooral onmachtig en verloor voor de tweede week op rij een competitiewedstrijd.