Na nieuwe nederlaag snakt Alcides naar winterstop: 'Het moet echt beter'

Wilko Niemer Alcides
Hoofdtrainer Niemer in de jas van Alcides © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
Na de zeperd in de beker tegen Emmen heeft Alcides vanmiddag in de vierde divisie opnieuw verloren. Door de uitnederlaag tegen Hollandia (4-2) komt de degradatiestreep dichtbij voor de formatie van Wilko Niemer.
Bij rust stond Alcides al met 4-0 achter. "Dan speel je een verloren wedstrijd", aldus Niemer. "Je kunt spreken van een dramatische eerste helft."

Jeroen Westerbeek

Na de pauze deden Jeroen Westerbeek en Boye Keizer iets terug voor de gasten uit Meppel. "Dan gooien we het over een andere boeg. Spelen we langen ballen en proberen we met strijd terug in de wedstrijd te komen. Dat lukt en geeft een beetje houvast."
"Na zijn goal gaf Jeroen ook de assist. Alleen hij heeft een goede dag gehad", vervolgt Niemer. "Het is geen fijne situatie waar we in zitten. Het moet echt beter. We hebben een smalle groep en de degradatiezone komt nu wel heel dichtbij. Over twee wedstrijden is de winterstop en hoop ik dat een aantal geblesseerden terugkomt."

Purmersteijn

De Meppelers zijn afgezakt naar plaats veertien in de tweede divisie. Volgende week komt nummer vier op de ranglijst Purmersteijn op bezoek bij Alcides.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.