Hoogeveen kantelt topduel: 'Erg indrukwekkend'

vv Hoogeveen viert
Hoogeveen viert een goal © vv Hoogeveen
Door een spectaculaire overwinning op concurrent SJC kruipt Hoogeveen richting de absolute top van de vierde divisie: 3-2. De nummers één en twee, HBS en RKAV, speelden namelijk gelijk (0-0).
Op eigen veld moest de formatie van Nico Haak vanmiddag terugkomen van 0-2 achter. "Eigenlijk waren we voor rust niet veel minder, maar zij scoren een geweldige omhaal en daarna uit de counter", vertelt Haak. "In de kleedkamer heb ik ook tegen mijn ploeg gezegd vertrouwen te houden."

Wonderschone winnende

Over de tweede helft kan Haak, die de blauw-witten in de zomer gaat verlaten, alleen maar complimenteus zijn: "We sturen SJC van het kastje naar de muur. De 3-2 is wonderschoon. Erg indrukwekkend. Over wel acht schijven komt de bal uiteindelijk bij onze spits Justin Benjamins terecht. Hij hoefde alleen maar binnen te lopen."
De 'beauty' was de tweede van Benjamins. De aansluitingstreffer kwam van de voet van Jamal Kriekjes.
Na dertien wedstrijden in de vierde divisie is Hoogeveen nu derde en staat het nog maar twee punten onder HBS, terwijl het verschil met RKAVV maar één punt is. "De competitie is ten opzichte van vorig seizoen veel sterker. De complete top-8 doet mee om de bovenste plekken", besluit Haak. "Hoogeveen heeft vanmiddag karakter getoond. Daar haal ik veel energie uit."

RKVV Velsen

Over een week speelt Hoogeveen bij laagvlieger RKVV Velsen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl