Buinen wint doelpuntrijke burenruzie

Gert Bijker, trainer van Buinen, kijkt tevreden toe hoe zijn ploeg de buurman verpulvert © RTV Drenthe
Een onvervalste derby in de vierde klasse D. Buinen krijgt buurman Buinerveen op bezoek. De afstand tussen beide ploegen bedraag slechts 3,5 kilometer. De afstand op de ranglijst daarentegen is wat groter, 11 punten in het voordeel van Buinen.
Dat de thuisploeg niet alleen op de ranglijst beter is, zien we ook op het veld. Want de ploeg van trainer Gert Bijker wint de wedstrijd, verdient met 6-2 en blijft daarmee met 19 punten uit acht wedstrijden, op de tweede plaats staan in de vierde klasse D. Voor de blauwen blijven de degradatiezorgen toenemen, want Buinerveen staat een na laatste met vijf punten uit 8 wedstrijden.
Gehavend Buinerveen
Buinerveen begint met een gehavend elftal aan de wedstrijd, want moet drie basisspelers missen wegens blessures. Dat het dus een beroep moet doen op een aantal spelers uit het tweede is echter niet te zien. De eerste helft gaat voornamelijk de eerste 20 minuten gelijk op, al is het Buinen dat via een enigszins gelukkige goal op een 1-0 voorsprong kom, doelpuntermaker Remco Huizing. Buinerveen doet zijn uiterste best, levert zeker veel strijd, maar kan niet voorkomen dat het vlak voor rust op een 2-0 voorsprong komt via Bram Komduur.
Krachtverschil zichtbaar
Dan de tweede helft, waar Buinerveen zichtbaar moeite heeft met het goede spel van Buinen. De thuisploeg voetbalt leuk, onder aanvoering van Bram Komduur. De nummer 10 speelde in de jeugd van Emmen en heeft een verleden bij Alcides. Niet geheel verassend dus dat hij degene is die zijn ploeg op sleeptouw neemt en het tempo opschroeft. Geheel tegen de verhoudingen in is het echter Buinerveen dat een kwartier na rust, via Robbert Mensinga ,op een 2-1 stand komt. Dan is feitelijk gezien alles nog mogelijk, maar als vijf minuten later een penalty wordt benut door wederom Komduur, weet Buinen dat de wedstrijd in de tas zit. De thuisploeg loopt via doelpunten van Mylan Beijering en nogmaals Remco Huizing uit naar 6-1. Een persoonlijk succes is er in de slotfase nog wel voor Ray van der Hoofd, de nummer 14 van Buinerveen zet de eindstand op 6-2.