SVBO doet wat Rolder Boys te lang nalaat: scoren

Ebeltjes en Gerdes SVBO
Doelman Lennon Ebeltjes en topscorer Ronald Gerdes speelden weer een cruciale rol voor SVBO © RTV Drenthe
Na een uur spelen leek het er allesbehalve op dat SVBO in Rolde als winnaar van het veld zou stappen, maar het gebeurde wel. De gasten profiteerden optimaal van het gebrek aan scorend vermogen aan de kant van de thuisclub. Bovendien kreeg het de goals in de schoot geworpen. Eindstand: 1-2.
Met name in de eerste helft was er maar één ploeg die aanspraak mocht maken op de zege en dat was Rolder Boys. De formatie van trainer Rick Slor vergat echter één cruciaal aspect in het voetbal: scoren. Kansen waren er voldoende. Voor Sander Jansen bijvoorbeeld, maar hij wachtte een keer te lang met uithalen en zag in andere poging voorlangs gaan. Ook Perr Kirchhoff, samen met Siemen Krikke topschutter van Rolder Boys met drie treffers in acht duels, kreeg de bal niet tegen de touwen. Zijn eerste poging, van afstand, werd stijlvol gepakt door SVBO-doelman Lennon Ebeltjes en zijn tweede inzet werd van de doellijn gehaald.

Goedkope goals SVBO

Matig uitverdedigen van Rolder Boys leverde SVBO een kwartier na rust de 0-1 op. Ronald Gerdes profiteerde optimaal door een afgemeten voorzet van Emiel Seigers fraai binnen te koppen. Voor Gerdes was het alweer zijn zevende goal van het seizoen. Vanaf dat moment was Rolder Boys het even kwijt en SVBO profiteerde opnieuw. Weifelend optreden van doelman Raimo Bruinsma gaf Dylan Wessels de kans om de 0-2 te maken. Dat deed hij overigens kort nadat Rolder Boys-invaller Ryan Bruinsma de gelijkmaker had kunnen (en misschien had moeten) maken na een te korte terugspeelbal van Robin Heijne. Bruinsma schoot echter naast.

Fraaie eretreffer

Maurice Kampman had een paar minuten na 0-2 (met nog zo'n kwartier op de klok) de 0-3 op zijn hoofd maar de inzet van de aanvaller ging net naast, waarna Rolder Boys er nog een slotoffensief uitperste. Dat leverde de withemden nog wel een heerlijke goal op, van invaller Daan Elting, maar verder dan die 1-2 kwam Rolder Boys niet.

Stand

In deze 1e klasse E is TVC'28 de koploper, ondanks dat die ploeg vandaag niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel bij Roden. De ploeg uit Tubbergen heeft 20 punten uit 9 duels. GVAV-Rapiditas en Jubbega volgen op drie punten. De Drentse clubs staan in het rechterrijtje, met SVBO op plek zeven met 10 punten uit 7 duels. Roden staat negende met 8 uit 8. Rolder Boys staat op plek tien (de eerste promotie-/degradatieplek) met 7 uit 8. GOMOS, dat vanmiddag 17 minuten in actie kwam tegen WVV waarna het duel werd gestaakt door een blessure bij de scheidsrechter, staat elfde met 6 uit 7. Germanicus (6 uit 8) en Emmen (4 uit 8 staan op de twee rechtstreekse degradatieplekken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl