Ranglijst topschutters amateurvoetbal: Van Dijk ondanks schorsing nog bovenaan

Veerbeek
Erik Jan Veerbeek (midden) scoorde drie keer voor Valthermond dit weekend © facebook vv Valthermond
ZZVV-spits Jovanni van Dijk kreeg vorige week in het met 2-0 verloren duel tegen De Weide twee gele kaarten, waardoor de topschutter van de club uit Zuidwolde en van Drenthe de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen FC Zuidlaren (3-3) moest missen. Een ideale gelegenheid dus voor de concurrentie om in te lopen op de doelpuntenmachine van ZZVV.
Valthermond-speler Erik Jan Veerbeek maakte er serieus werk van. De nummer 10 van de koploper in de zondag 2e klasse K scoorde namelijk drie keer tegen nieuwkomer HOVC (5-0). Daardoor stijgt Veerbeek met stip op de ranglijst van topschutters en staat hij nu met 12 treffers op plek vijf.
Casper Dorgelo van Bargeres, dat zaterdag met 3-1 verloor bij Steenwijk, staat tweede met 14 treffers. Hij scoorde dit weekend niet. Dat deden Rick Limburg van Old Forward en Bram Komduur van vv Buinen wel. Limburg scoorde in de zondag 5e klasse B één keer bij Diever/Wapse (2-2 eindstand) en Komduur vond twee keer het net in de burenruzie tegen Buinerveen in de 4e klasse D (eindstand 6-2).

Klassement topscorers amateurvoetbal in Drenthe

1 Jovanni van Dijk ZZVV 18
2 Casper Dorgelo Bargeres 14
3 Bram Komduur vv Buinen 13
Rick Limburg Old Forward
5 Erik Jan Veerbeek Valthermond 12
6 Stefan Klok Smilde'94 11
Jeroen Smit EHS'85
8 Jorn Ahlers SVBC 10
Berni Nijhof vv Eext
10 Patrick Eberhard EHS'85 9
Bart de Bruin BEW
Soul Pierhagen BEW
13 Daan Pit BEW 8
Noah Schuurman Hoogeveen zondag
Julian Otten HHCombi
Allessandro Hut FC Assen
Sjoert Giezen vv Veenhuizen
Jannes Siegers GOMOS
Kevin Kerssies Hoogeveen zaterdag

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl