Janneke Brauckman pakt met nieuw Nederlands juniorenrecord zilver op EK

Janneke Brauckman pakt met nieuw Nederlands juniorenrecord zilver op EK
Janneke Brauckman pakt met nieuw Nederlands juniorenrecord zilver op EK © Screenshot EPF
POWERLIFTEN - Janneke Brauckman (23) heeft bij het EK powerliften het Nederlands juniorenrecord bankdrukken verbeterd tot 110 kilo. De powerliftster uit Coevorden won hiermee de zilveren medaille. Het is haar laatste optreden als junior. Volgend seizoen moet ze de overstap naar de senioren maken.
Brauckman weegt zelf nog geen 61 kilo. Vorig jaar maakte ze de overstap van de -57 kilo naar de -63 kilo-klasse. In het Poolse Skiernieuwice hoefde ze vandaag alleen topfavoriete Alba Bostrom voor zich te dulden bij het bankdrukken. De Zweedse maakte het nog spannend tot het einde. Want haar eerste twee beurten werden afgekeurd door de jury omdat ze beide keren met haar billen van de bank kwam. Uiteindelijk kwam ze toch nog tot de winnende beurt van 120 kilo.
(Tekst gaat verder onder de foto)
Bij de deadlift kwam Brauckman tot 170 kilo
Bij de deadlift kwam Brauckman tot 170 kilo © Screenshot EPF

Squaten en deadliften

Het EK powerliften bestaat uit drie disciplines. Buiten het bankdrukken moeten de vrouwen ook squaten en deadliften. Bij het squaten bleef Brauckman steken op 140 kilo. Daarbij bleef ze 2,5 kilo verwijderd van haar persoonlijk record. Bij het afsluitende onderdeel, de deadlift, kwam ze tot 170 kilo. Ook de 172,5 kilo kreeg ze van de grond. Maar twee van de drie juryleden keurden die beurt technisch af.
In het eindklassement over drie onderdelen werd ze vandaag met 420 kilo vijfde. De Europese titel overall ging naar Ludivine Delos uit Frankrijk met 481,5 kilo.

WK Turkije

In september won Brauckman ook al zilver bij het bankdrukken op het wereldkampioenschap voor junioren in Turkije. Toen kwam ze tot 107,5 kilo en eindigde ze in het overall-klassement als achtste.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl