Knieblessure Güçlü ernstiger dan gedacht: 'Had eindelijk het plezier weer terug'

Metehan Güçlü
Metehan Güçlü na zijn eerste treffer in het shirt van FC Emmen, vorig seizoen tegen Roda JC, met landgenoot Lucas Bernadou © ANP / Cor Lasker
De knieblessure die FC Emmen-speler Metehan Güçlü opliep tegen in de voorlaatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Fortuna Sittard blijkt ernstiger dan gedacht. Voor de Franse aanvaller, die het duel na de charge, nog wel uitspeelde, zit het seizoen er door de blessure vermoedelijk op. Zelf verwacht de 23e jarige Frans/Turkse speler 'een paar maanden' te moeten revalideren. De oud-speler van PSG en Stade Rennes heeft letsel aan zijn achterste kruisbanden.
Door (andere) fysieke ongemakken kwam Güçlü de tweede helft van het vorig seizoen, toen hij nog werd gehuurd van Rennes, tot negen duels waarin hij twee keer scoorde. Ook dit seizoen miste hij vrijwel alle duels, ditmaal door een hamstringblessure. Uitgerekend in zijn eerste invalbeurt ging het weer mis na een harde charge.

'Niet opgeven'

Op zijn instagram-account omschrijft Güçlü zijn situatie. "Ik had eindelijk weer het plezier teruggevonden in het beoefenen van de sport waar ik zo van hou. Maar helaas heb ik in mijn laatste wedstrijd, na een grove overtreding van de tegenstander, een blessure opgelopen aan de achterste kruisband van mijn knie. Hierdoor zal ik enkele maanden niet kunnen spelen."
"God weet hoe moeilijk het voor mij is om in deze situatie te zitten, maar ik zal niet opgeven en keihard werken om sterker terug te komen. Er zijn ergere dingen in het leven, daarom probeer ik de dingen oprecht te relativeren en blijf ik glimlachen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl