Amateurclubs die tijdens WK-duel Oranje spelen mogen wedstrijd verplaatsen (met overzicht)

VEV2
amateurclubs mogen zaterdag het duel verplaatsen naar een ander tijdstip in verband met het WK voetbal © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
Nu bekend is wanneer Nederland de achtste finale op het WK in Qatar speelt, stelt de KNVB amateurclubs in de gelegenheid om hun duels te verplaatsen. Als teams tijdens het duel van Oranje tegen de Verenigde Staten in actie moeten komen mogen de wedstrijden, in overleg, op een ander tijdstip worden gespeeld.
'De KNVB gaat zelf geen wedstrijden verplaatsen voor deze speeldag, maar we kunnen ons voorstellen dat verenigingen dit zelf wel willen doen om niet te spelen tijdens een wedstrijd van het Nederlands elftal dit WK", meldt de bond. 'Mocht je willen verplaatsen, houd er dan rekening mee dat er binnen de B-categorie veel ruimte is om wedstrijden te verplaatsen in onderling overleg. Stem daarom tijdig met tegenstanders af wat jullie met de wedstrijd willen doen', zo luidt de boodschap.

KNVB adviseert clubs duels uit B-categorie te verplaatsen

'Voor de zogeheten A-categorie van het amateurvoetbal (de hogere niveaus) zijn die mogelijkheden beperkter. Maar uiteraard mogen wedstrijden in onderling overleg binnen de geldende kaders verplaatst worden.' De KNVB adviseert clubs om bijvoorbeeld wedstrijden uit de B-categorie te verplaatsen naar een andere dag, zodat in het programma van komende zaterdag ruimte komt om duels uit de A-categorie te vervroegen. Clubs zijn dus in de gelegenheid om duels van een lager team (of van jeugdteams) te verplaatsen naar een andere dag.

Deze duels zijn (inmiddels al) verplaatst

Inmiddels hebben al meerdere Drentse club (of hun opponent) aangegeven het duel van hun hoofdmacht te vervroegen. Bekijk hieronder de lijst van gewijzigde duels.
Derde Divisie
ASWH - ACV 13.30 uur
Vierde Divisie A
Eemdijk - HZVV 13.00 uur
1e klasse E
Hulzense Boys - Noordscheschut 13.00 uur
DZOH - KHC 12.30 uur
2e klasse K
Achilles 1894 - Zuidhorn 14.00 uur
2e klasse J (District Oost)
SC Elim - Vroomshoopse Boys 13.00 uur
De Zweef - FC Meppel 13.00 uur
3e klasse C
ONR - NEC Delfzijl 14.00 uur
3e klasse D
De Weide - Vitesse'63 13.00 uur
Hoogeveen - CSVC 13.30 uur
DKB - ZZVV 13.30 uur
Veenhuizen - FC Klazienaveen 14.00 uur
WVV - Hollandscheveld 14.00 uur
4e klasse D
BSVV - Waskemeer 14.00 uur
Glimmen - SVBO 14.00 uur
Wildervank - Fit Boys 13.30 uur
Onstwedder Boys - SCN 12.30 uur

4e klasse E
MSC - Kampen 12.30 uur

5e klasse E
Haren - Beilen 14.00 uur
Oosterparkers - VAKO 14.00 uur
5e klasse G
CEC - NKVV 14.00 uur
VCG - Nieuw Balinge 13.30 uur
* Mist u een duel, laat het ons dan weten via onzeclub@rtvdrenthe.nl

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.