Vrienden herdenken overleden motorcoureur Victor Steeman op TT Circuit

Vrienden herdenken overleden motorcoureur Victor Steeman op TT Circuit
Vrienden herdenken overleden motorcoureur Victor Steeman op TT Circuit © Racesport/Randy van Maasdijk
MOTORSPORT - Motorcoureur Victor Steeman uit Lathum wordt zondag op het TT Circuit van Assen herdacht. De 22-jarige wegracer overleed op 11 oktober, enkele dagen na een zware crash bij het WK Supersport 300 in Portugal.
De zogenaamde Victor Steeman#72 Tribute is een initiatief van zijn beste vrienden. Zij willen hem zondag tussen 15.00 uur en 18.00 uur uitgebreid eren. Het getal 72 refereert aan het startnummer waarmee Steeman racete. Twee dagen nadat hij overleed, overleed ook zijn moeder aan een hartstilstand. Voor de herdenking is door z'n beste vrienden een crowdfundingsactie opgezet die inmiddels 12.000 euro heeft opgeleverd.
De herdenking vindt plaats in een tent op het middenterrein van het TT Circuit, meldt wegracewebsite Racesport.nl. De paddock is, na aanmelding via een mail aan de organisatie, vrij toegankelijk.

Foundation

Tijdens de Victor Steeman#72 Tribute zal er op verschillende manieren worden teruggekeken op de carrière van de talentvolle coureur uit Lathum die na zijn dood zijn organen aan vijf mensen doneerde.
Daarnaast zal er ook meer informatie worden gegeven over de nieuwe VS72Foundation. Het geld dat is overgebleven van de crowdfundingsactie gaat naar het verhogen van de veiligheid op en rond de baan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl