Dames Sudosa-Desto kansloos in Sneek

Sudosa-Desto
De selectie van Sudosa-Desto © Sudosa-Desto
De dames van Sudosa-Desto verloren gisteravond de negende wedstrijd van het seizoen in de eredivisie. Bij VC Sneek waren de Asser dames kansloos: 3-0. Door die nederlaag blijft het team van Erwin Sikkema en Mark Afman steken op plek zeven, met 10 punten.
Het gat naar plek 6, waar Dynamo staat, is drie punten. Bovendien heeft het team uit Apeldoorn twee duels meer gespeeld. Nummer 5 in de stand, VC Zwolle, heeft vier punten meer en evenveel duels gespeeld als Sudosa-Desto.

Play-offs

Een plek bij de eerste 6 in de eindstand betekent deelname aan de play-offs om het landskampioenschap, maar die hoop (als die er al was) is voorlopig niet gerechtvaardigd.
Sudosa-Desto moest het in Sneek stellen zonder Manon Torenbeek en Suzanne Benninga. Die laatste werd vervangen door Annelien Alons, die eigenlijk al gestopt was met topvolleybal.
De setstanden waren 25-17, 25-16 en 25-18. Met name in de eerste set kwam Sudosa-Desto er niet aan te pas. Binnen een mum van tijd keek het Drentse team tegen een 15-6 achterstand aan. In de tweede en derde set konden de bezoekers tot respectievelijk 10-10 en 12-12 prima mee, maar bleek het aanvalsspel te onmachtig om Sneek echt in verlegenheid te brengen.