Volleybalster Laura Dijkema keert terug naar Italië

Laura Dijkema
Laura Dijkema kwam onlangs nog in actie op het WK © ANP
VOLLEYBAL - Laura Dijkema uit Beilen heeft na twee jaren in Rusland een nieuwe ploeg gevonden. De 32-jarige international heeft een contract getekend bij de Italiaanse club HR Macerata.
De afgelopen twee jaar stond Dijkema nog onder contract bij de Russische ploegen Lokomotiv Kalinigrad en Leningradka. Door de Russische inval in Oekraïne moest ze de laatstgenoemde ploeg in maart verlaten.

Terug naar Italië

Tussen 2016 en 2020 kwam Dijkema al uit voor twee andere Italiaanse ploegen, eerst voor Igor Gorgonzola Novara en later bij Il Bisonte Firenze. Op de website van haar nieuwe ploeg geeft Dijkema aan erg blij te zijn met haar terugkeer naar Italië. "Ik voel me hier thuis en hou ook van de Italiaanse competitie. Toen Macerata me vroeg om bij hen te komen spelen had ik daar meteen een goed gevoel bij."
HR Macerata staat momenteel op de dertiende plek in de Italiaanse volleybalcompetitie. "Het doel is om in de Serie A1 te blijven en ik zal met al mijn energie, positiviteit en ervaring het team proberen te helpen. Ik kan niet wachten om te beginnen", zegt Dijkema.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl